FOTO Preţurile la mielul de Paşti. Cât se negociază cu vânzătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Negocieri la sânge FOTO Sînziana Ionescu
Negocieri la sânge FOTO Sînziana Ionescu

În pieţele Constanţei, municipalitatea a impus un preţ denumit „corect“: 25 lei kilogramul de carne de miel, indiferent ce doreşti: antricot, spată, cap, coaste. Măcelăriile musulmane fac însă diferenţierea pe categorii de carne, oscilând cu preţurile între 15 şi 30 lei per kilogram.

În sectorul animalier din Piaţa Griviţei, mieii sacrificaţi sunt înşiraţi în cârlige. Fiecare producător îşi afişează numele, ferma de unde provin animalele şi preţul per kilogram.

Tăiem pe loc ce parte a mielului doreşte clientul, toată e acelaşi preţ. Mai negociem însă, mai lăsăm la preţ“, spune ciobanul Mihai Beciu, venit din Mihail Kogălniceanu - Tulcea.

Vânzarea este slabă deocamdată, 4-5 miei pe zi. De 1 Mai, lumea o să fie mai preocupată de mititei şi frigărui, dar de miercuri încolo, vânzătorii se aşteaptă la o mulţime de clienţi. „Per total, vindem zeci de miei. Nu putem să vorbim de ordinul sutelor“, spune Mihai Beciu.

Animalele sunt sacrificate la abatoare, în condiţii de igienă ca la carte – dau asigurări vânzătorii.

Mielul viu poate fi cumpărat şi sacrificat pe loc în centrele temporare înfiinţate de Direcţia Sanitar-Veterinară: în Piaţa Pescăruş şi în Pavilionul Expoziţional din Constanţa, la Medgidia, la Cernavodă şi la Mangalia, precum şi la abatorul din Lumina.

Preţul la carnea în viu este de 10-12 lei la privat, iar la ferme se adaugă TVA.

„Preţul real este de 30-40 lei kilogramul, aşa că acum vindem în pierdere. Pe cap de oaie, pierderea este de 80 lei“, precizează Valentin Marian, secretarul Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Dobrogea.

Vă mai recomandăm

FOTO Cum să alegi cea mai curată carne de miel de Paşti. Sfaturi de la cunoscători

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite