Ofertă slabă la miei pe alese în municipiu. În Bistriţa este doar un punct de sacrificare a mieilor, care va fi deschis patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar patru zile, atât va fi deschis singurul punct de sacrificare a mieilor, amenajat în piaţa de pe strada Tărpiului. O altă alternativă pentru cei care doresc să aleagă mielul care va fi sacrificat sunt crescătorii din judeţ care-şi expun marfa pe Internet şi aşteaptă clienţii în propria ogradă.


În data de 1 mai se va deschide singurul punct de sacrificare a mieilor din judeţ, amenajat în piaţa de pe strada Tărpiului, acesta urmând să  fie la dispoziţia bistriţenilor doar patru zile, în perioada 1-4 aprilie.

Acesta a fost deschis şi cu ocazia Paştelui catolic, când, atât clienţii cât şi comercianţii s-au lăsat aşteptaţi, deşi au fost autorizaţi să sacrifice miei nu mai puţin de 18 măcelari.

Preţurile au variat atunci între 12 şi 15 lei kilogramul în viu, anul trecut acesta găsindu-se şi la 10 sau 9 lei.  În supermarket-urile bistriţene, preţurile variază între 28 şi 30 de lei per kilogram, avantajul fiind acela că cumpărătorii îşi pot achiziţiona o cantitate mai mică de carne, nefiind nevoiţi să cumpere animalul întreg.

Ciobanii se aşteaptă la vânzări foarte slabe, din cauza faptului că mieii sunt prea mari şi nu mulţi sunt cei care îşi permit să cumpere un animal întreg. Creşterea preţului cărnii comparativ cu anul trecut va rări şi mai mult cumpărătorii, cred ciobanii.

O alternativă la supermarket-uri şi punctul de sacrificare amenajat în municipiu sunt stânele din judeţ, care şi-au „etalat” marfa pe Internet. Preţul în cele mai multe cazuri nu este specificat în anunţ, ciobanii aşteptând ca punctul de sacrificare din Bistriţa să dicteze preţurile. Cert este faptul că atât ciobanii care îşi vând marfa la stână, cât şi cei prezenţi în piaţa de pe strada Tărpiului sunt dispuşi să negocieze.Vă mai recomandăm:

Totul despre miei: cât costă şi de unde-i iei

Cum să alegi corect carnea de miel pentru Paşte şi cum deosebeşti mielul de alte specii de animale
 

 


 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite