FOTO Mihai Trăistariu a adoptat un bull terrier. Căţelul "Mihăiţă" a fost găsit abandonat pe străzile Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Traistariu a arătat tuturor că poate nişte iubitori de animale găsiţi pe Facebook pot face minuni. Zeci de constănţeni s-au strâns luni la Biobaza Animalelor fără stăpân. Ei au adus saci cu mâncare pentru căţeii abandonaţi, iar câteva patrupede şi-au găsit cu această ocazie o familie.

Artistul constănţean a sosit la Biobază încărcat cu saci de mâncare. I s-au alăturat tineri şi bătrâni iubitori de animale. 

După o vizită de o oră, Mihai Trăistariu s-a şi îndrăgostit de un bull terrier pe care l-a botezat "Mihăiţă". Căţelul de rasă a fost găsit abandonat în apropierea unei Secţii de Poliţie din Constanţa. Locatarii din zonă au sunat la 112 şi au anunţat că un câine potenţial periculos umblă pe străzi. Patrupedul era speriat şi atunci când a ajuns la Biobază s-a mai liniştit şi şi-a arătat firea jucăuşă. 

Reprezentanţii Biobazei spun că bull terrierul nu are mai mult de 3 ani, dar nu se ştie nimic despre istoria lui. Pare a fi un animal abandonat de proprietari şi cu toate acestea este mereu pus pe joacă. 

Mihai Trăistariu l-a adoptat "la distanţă", adică se va ocupa de plata mâncării şi a tratamentului de care patrupedul va avea nevoie. Taxele lunare nu depăşesc 180 lei. 

Artistul spune că vrea să discute cu reprezentanţii Primăriei Constanţa pentru a facilita acest sistem de adopţie la distanţă. Ideea a fost aplicată cu succes în Bucureşti, iar aplicarea ei la Constanţa ar duce la eliminarea eutanasierii câinilor fără stăpân. 

Constănţenii care au venit luni la biobază spun că soluţia pentru stoparea răspândirii maidanezilor în oraş este adoptarea legii abandonului. Aceasta, însoţită de un recensământ strict şi pedepse mai dure pentru cei care abandonează câinii ar duce la diminuarea numărului de căţei de pe străzi.

Biobaza Constanţa găzuieşte în prezent doar 150 de câini, cu toate că are o capacitate de aproape 500 locuri. Câinii sunt luaţi în evidenţă, iar cei bolnavi, bătrâni sau agresivi sunt eutanasiaţi.

Vizita de astăzi a fost prima dintr-o serie lungă. Cel puţin aşa şi-au propus voluntarii constănţeni. Mai mulţi maidanezi au fost adoptaţi la distanţă, iar patru dintre ei vor merge de Crăciun într-o familie.


Vă mai recomandăm:

Mihai Trăistariu: „Adoptaţi câini fără stăpân! Poate fi ultimul lor Crăciun“. Biobaza va fi pichetată de iubitorii animalelor, de Crăciunul câinilor

UPDATE VIDEO Turistă străină, muşcată de patru câini maidanezi la Mamaia

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite