FOTO Galerie de artă modernă la Tomis Mall. Expozanţi de toate vârstele şi pasiunea lor de o viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oraşul librăriilor transformate în shaormerii, un fost spaţiu comercial s-a transformat în galerie de artă. La etajul Tomis Mall, printre magazine şi lucruri de vânzare, găseşti obiecte de valoare, iar bucuria de a le admira este fără preţ. Aici expun lucrările studenţii de la Arte din Constanţa, printre care se numără inginerul Eugen Albu - masterand la 72 ani şi profesorul Victor Rădulescu - fostul director al Colegiului de Arte.

„«Human» este o încercare de regăsire a prezenţei umane în zona preocupărilor artistice personale. Este tot mai dificil să îşi imaginezi sau să mai speri că mai poate fi făcut ceva în artele vizuale, cu atât mai mult în arta figurativă.

De la Venus din Willendorf la sculptura greacă sau arta modernă, corpul a fost înfăţişat în toate ipostazele posibile. Şi totuşi, expoziţia îşi propune să prezinte figura umană în 11 variante proprii“, spune coordonatoarea expoziţiei, Lelia Rus Pîrvan.

Human reprezintă creaţiile unor artişti din generaţii diferite, cu preocupări diverse, ei fiind cadre didactice şi studenţi ai Facultăţii de Arte de la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Unul dintre ei este chiar fostul director al Colegiului Naţional de Arte Regina Maria, profesorul de fizică Victor Rădulescu. Fiu al artistului plastic Nicolae Rădulescu, profesorul şi-a dorit mereu să studieze Artele. Retras la pensie, Victor Rădulescu (66 ani) a reuşit să-şi vadă visul împlinit. Este student din 2011 la Facultatatea de Arte, specializarea Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative.

Profesorul-student Rădulescu are deja două expoziţii de grup la activ şi îşi prezintă bucuros, pe simezele galeriei de la Tomis Mall, crochiurile-nud făcute cu ani în urmă: „Atelierul nostru artistic este o moştenire de familie, este mediul în care noi ne simţim cel mai bine. Niciodată nu e prea târziu să îşi urmezi pasiunea şi foarte important este să nu renunţi niciodată la ea!“

Alt expozant este Eugen Albu, un inginer pensionar în vârstă de 72 ani, masterand de nota 10 la Facultatea de Arte. Tema aleasă de el a fost „Maternitatea“, inspirată de noua sa postură de bunic.

Masterandul îşi descrie lucrările: „Nu este uşor să pictezi pe sticlă, se controlează foarte greu desenul şi pata de culoare. Dacă am reuşit să transmit anumite stări sufleteşti privitorului, mă simt foarte mulţumit. Chiar dacă suntem de vârste deloc egale, eu şi mult mai tinerii mei colegi avem un numitor comun: valoarea plastică.

Veniţi la expoziţia noastră! Este artă modernă!“

Ceilalţi artişti care expun lucrări sunt: Lelia Rus-Pîrvan, Sînziana Romanescu Cuciuc, Iustin Baltă, Anca Filip, Livia Manciu, Ramona Stoica, Maria Teodorescu, Tudor Tiţoiu, Sabina Voinea. 

Vă mai recomandăm

FOTO Masterand eminent la Arte, la vârsta de 72 ani

Studenţii de la Actorie, distinşi cu diploma de excelenţă la Gala Instituţiilor de Arte

Peretele cu pălării-fantezie. „I-ar plăcea şi Reginei Angliei“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite