Studenţii de la Actorie, distinşi cu diploma de excelenţă la Gala Instituţiilor de Arte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Ovidius din Constanţa îşi îmbogăţeşte palmaresul cu un premiu câştigat de Facultatea de Arte. Studenţii de la Actorie, anul III, au primit Diploma de excelenţă în cadrul Galei Instituţiilor de Arte, organizată la Braşov.

Ei au prezentat un fragment din spectacolul „Ursul“ de Cehov. Au evoluat studenţii din anul III - secţia Artele spectacolului (Actorie), clasa regretatei Diana Cheregi şi Clara Ghiuvelechian: Flavia Călin, Alida Lelia Ionescu, Dumitru Viziteu. Coregrafia a aparţinut Getei Răvdan (student anul I, secţia Artele spectacolului coregrafie).

„Pornind de la studiul comediei, profesorii au reuşit să le stimuleze tinerilor actori spontaneitatea, iniţiativa, puterea de expresie. Studenţii-actori au impresionat juriul Galei Instituţiilor de Arte prin evoluţia antrenantă şi dinamică“, spune reprezentanţii Facultaţii de Arte.

Studenţii premiaţi în cadrul Galei, alături de decanul Daniela Hanţiu, au fost felicitaţi de rectorul Dănuţ Tiberius Epure.

„Facultatea de Arte, aplaudată la scenă deschisă la fiecare apariţie, promovează studenţii la diferite manifestări naţionale şi internaţionale. Este o pepinieră a teatrelor sau altor instituţii culturale de prestigiu. Universitatea Ovidius îşi îmbogăţeşte palmaresul premiilor, iar studenţii ne onorează cu distincţii în toate domeniile de interes“, a declarat rectorul Epure.

Evenimentul Gala Instituţiilor de Arte, aflat la ediţia a II-a, a fost organizat şi realizat de Asociaţia Meridiane Socio-Culturale, prin Centrul Cultural Virtual „Artist pentru artă“. Gala a reunit sute de participanţi din toate colţurile ţării, reprezentanţi ai peste 20 de instituţii culturale (facultăţi, licee, organizaţii, trupe).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite