Primul serviciu de shuttle bus a început să funcţioneze pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii vor fi luaţi de la Aeroportul Otopeni şi lăsaţi direct la hotelul din Mamaia, prin noul serviciu înfiinţat pe litoral. Totodată, orice pasager care doreşte să călătorească spre şi dinspre Otopeni poate folosi microbuzele de transfer.

O firmă nouă oferă de vineri, 9 august, acest serviciu, în care turiştii sunt preluaţi de la Aeroportul Henri Coandă Otopeni şi duşi direct la hotelul din Mamaia.

Serviciul funcţionează şi în sens invers: turiştii care vor să ajungă la aeroport sunt luaţi de la hotel şi duşi la Otopeni. Firma Direct Turism, înfiinţată cu acest scop, va extinde ruta şi pentru sudul litoralului, în funcţie de solicitări.

În microbuz se pot urca nu doar turişti, ci şi alţi călători care vor să ajungă la Otopeni, indiferent că destinaţia lor este aeroportul sau alt punct din zonă. Pasagerii pot fi preluaţi din Constanţa (Casa de Cultură, acolo unde firma are biroul), de la restaurantul Kaiak Mamaia (pe malul Lacului Siutghiol) sau de la Mangalia (tot Casa de Cultură).

Pentru Mangalia biletul costă 90 lei, iar pentru Constanţa - 80 lei. Microbuzul face opriri la Cernavodă sau Medgidia, dar preţul este acelaşi cu cel pentru Constanţa - 80 lei.

Distanţa Constanţa - Otopeni se parcurge în 3 ore şi jumătate. „Dacă pierdeţi avionul din cauza noastră, vă despăgubim“, promite Anca Ion, directorul firmei. Microbuzele (de 19+1 locuri, de 8+1 locuri) sunt dotate cu wireless şi sistem audio-video. Nu există însoţitor de bord, nici vreo altă ofertă de băuturi răcoritoare sau produse alimentare.

Rezervările se pot face online, cu minimum 24 ore înainte de îmbarcarea în maşină. Biletul se poate cumpăra şi direct de la şofer. Pasagerul urcă în microbuz pe baza acestui bilet de imbarcare (voucher) şi a actului de identitate (carte de identitate sau paşaport).

Transportul catre aeroport se face pe ruta Constanţa - Medgidia - Cernavodă - Feteşti - Otopeni şi retur, cu opriri programate în fiecare din aceste oraşe. Cursele de transfer se desfăşoara zilnic după un orar stabilit, dar şi în funcţie de cerinţele clienţilor.

Vă mai recomandăm

FOTO Programul de Ziua Marinei. Manifestările încep vineri, 9 august, iar festivitatea este joi, 15 august

Mazăre: „Lăsaţi turiştii să vină la mare“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite