Cum să eviţi plagiatul. Profesorii de liceu primesc lecţii de la americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întrunire la American Corner, centrul info de la Universitatea Ovidius FOTO American Corner
Întrunire la American Corner, centrul info de la Universitatea Ovidius FOTO American Corner

Sesiunea de instruire este organizată la Constanţa de Corpul Păcii România, organizaţia guvernamentală americană care activează din 1992 în ţara noastră. Misiunea americanilor se încheie în vara 2013.

Două ateliere adresate profesorilor de limba engleză din judeţul Constanţa constănţeni sunt organizate joi, 31 ianuarie, la Universitatea Ovidius.

Evenimentul organizat de Universitatea Ovidius şi Corpul Păcii România va avea loc la Centrul de Informare şi Resurse American Corner din Constanţa, în incinta Bibliotecii Ovidius, B-dul Mamaia nr. 126, etajul 1.

Sesiunea, adresată în principal profesorilor de limba engleză de liceu şi de şcoală generală, va oferi informaţii despre tipurile de resurse pe care organizaţia le pune la dispoziţia celor interesaţi şi va exemplifica metode de predare ce vor fi prezentate de un voluntar american.

Astfel, începând cu ora 11.30, profesorii de limba engleză de şcoală generală sunt invitaţi să participe la acţiunea „Hooking early learners on English”, prezentată de Kristi St. Amant, voluntar Peace Corps, profesor de limba engleză la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa.

La ora 13.00, profesorii de limba engleză de liceu pot participa la prezentarea intitulată „Write it right – in your own words. Plagiarism: What it is and how to avoid it by citing your sources”. Prezentarea va fi făcută de James Holman, voluntar Peace Corps, profesor de limba engleză la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Informare şi Resurse American Corner din Constanţa, în incinta Bibliotecii Ovidius, B-dul Mamaia nr. 126, etajul 1. Pentru participare, cei interesaţi pot trimite un e-mail de confirmare la adresa rodica_toma2006@yahoo.com. Toţi profesorii vor primi certificate de participare.

Atelierul de resurse face parte din proiectul „Leave a Peace Behind“ ce vizează instituţionalizarea resurselor Corpului Păcii şi schimbul de bune practici dintre Voluntarii americani şi potenţialii beneficiari locali.

Proiectul se desfăşoară la nivel naţional în perioada septembrie 2012 – iunie 2013.

Corpul Păcii România este o agenţie guvernamentală americană înfiinţată în anul 1961 la iniţiativa preşedintelui John F. Kennedy, care trimite voluntari americani în toată lumea în programe de asistenţă tehnică şi schimb intercultural.

În baza acordului inter-guvernamental, agenţia americană funcţionează în România din anul 1992. Misiunea Corpului Păcii în România se va încheia în vara anului 2013.

Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea agenţiei accesaţi site-ul romania.peacecorps.gov.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite