FOTO Cât te costă o zi de NEVERSEA. Cel mai mare festival pe plajă din Europa, luat cu asalt de mii de spectatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEVERSEA 2019 FOTO Călin Gavrilaş

Municipiul Constanţa s-a transformat, în zona peninsulară, într-un adevărat furnicar. Străzi blocate, ambuteiaje pe arterele principale, pietoni care nu mai încap pe trotuar şi fac slalom printre maşini, totul se întâmplă odată cu începerea festivalului NEVERSEA 2019.

Evenimentul se desfăşoară până luni dimineaţa, iar pe timpul celor patru zile şi patru nopţi, peste 200 de artişti români şi străini vor urca pe cele cinci scene amenajate pe plaja Modern din Constanţa.

O zi de distracţie la NEVERSEA nu este tocmai ieftină pentru un spectator venit din afara Constanţei. Pe lângă biletul propriu-zis, trebuie să ia în calcul cazarea, transportul, alimentaţia şi altele. Se poate ajunge astfel la cheltuieli zilnice care să se ridice la 300-400 de lei (inclusiv biletul de acces la festival).

Un abonament la NEVERSEA costă 499 lei, plus taxe, dar se pot cumpăra şi bilete pentru o zi, la preţ între 250 (primele două zile) şi 275 lei (ultimele două zile), plus taxe. Dacă ai trecut de acest prim calcul, urmează transportul către Constanţa care poate însemna câteva zeci de lei, dacă locuieşti în Bucureşti, sau poate ajunge la peste 150 de lei dacă vii la mare de departe. Desigur, şi în acest caz contează dacă alegi trenul, autocarul sau alte variante de transport pe care le găseşti cu ajutorul internetului.



Unde te cazezi şi cum ajungi la NEVERSEA

Ajuns în Constanţa, înainte de distracţie trebuie să cauţi un loc de cazare. Un lucru deloc simplu şi ieftin deoarece NEVERSEA a devenit o afacere pentru particularii din oraş care închiriază apartamente sau camere în diverse imobile. Desigur, ai şi varianta să dormi pe plajă, temperaturile nocturne fiind situate undeva la 20 de grade.

Revenind la cazare, pe lângă preţurile de sezon ale hotelurilor de pe litoral, care în această perioadă pleacă de la 250-300 de lei camera pentru o noapte, apartamentele în oraş sunt cele mai căutate. O cameră la 10 minute de mers pe jos până la festival se închiriază cu preţuri plecând de la 100 de lei pentru o noapte (baie la comun cu alţi turişti), iar preţul creşte în funcţie de condiţii sau poziţia imobilului faţă de plajă. Tot în Constanţa găseşti chiar şi o casă întreagă de închiriat (2 dormitoare, baie, bucătărie) cu 200 de euro pentru o noapte.

NEVERSEA 2019 FOTO Călin Gavrilaş



Dacă ai ales aceste variante mai ai mici cheltuieli cu transportul către plajă. Preţul unui bilet la transportul în comun în oraşul Constanţa este de 1,5 lei. De altfel, RATC a pus la dispoziţie o linie SHUTTLE BUS “NEVERSEA”, cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis. Intervalul de succesiune este de 10 minute, în intervalul orar 08:00 – 24:00 şi de 16 minute, în intervalul orar 24:00 – 08:00.

De asemenea, pentru această perioadă se vor prelungi liniile 42, 44, 48, 51, 101C, până în portul Tomis, iar în intervalul 04 iulie 2019, ora 09:00 şi 08 iulie 2019, ora 09:00, programul de transport va fi non-stop.

„Recomandăm participanţilor la eveniment să achiziţioneze bilete la preţul de 5 lei pentru 24 de ore şi bilete la preţul de 30 lei pentru 7 zile”, spun cei de la RATC.

Dacă alegi varianta de transport cu taxiul, preţul pentru un kilometru în Constanţa este de 2,69 de lei.

NEVERSEA 2019 FOTO Călin Gavrilaş



Preţuri la festival

Accesul pe plaja NEVERSEA se face prin Portul Tomis. Aici, spectatorii trebuie să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul dintre corturile de acces. Posesorul biletului trebuie să aibă un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate pentru a intra în posesia brăţării de festival. Tinerii sub 18 ani au nevoie și de documentul care atestă acordul părinţilor. Minorii sub 14 ani intră doar însoțiţi de un părinte.

Odată intrat în lumea NEVERSEA trebuie să-ţi încarci brăţara cu suma de bani pe care vrei să o cheltuieşti în acea zi. Acest lucru îl poţi face la unul dintre zecile de puncte special amenajate „Credit Point”, colorate în galben şi inscripţionate Raiffeisen Bank. Atenţie, doar cu brăţara se pot face plăţi în toată zona NEVERSEA, aşadar nu încerca să mergi cu banii în mână să ceri o apă pentru că nu vei primi.

NEVERSEA 2019 FOTO Călin Gavrilaş



Deoarece sunt anunţate temperaturi caniculare, hidratarea este foarte importantă. O apă plată sau minerală la 0,5 litri costă 8 lei, o bere la doză de 0,5 litri costă 10 lei, un cocktail Cuba Libre costă 21 de lei, la fel şi un gin tonic. Sucurile, ca şi băuturile energizante, costă 9 lei.

În zona amenajată pentru vânzarea de mâncare sunt foarte multe locuri de unde îţi poţi cumpăra în special alimente de tip fast-food. Şi aici preţurile sunt undeva în jurul a 25-30 de lei pentru un burger, 10 lei porţia de cartofi prăjiţi.

NEVERSEA 2019 FOTO Călin Gavrilaş



Condiţii speciale de acces

Este interzisă intrarea cu obiecte contondente, aparate foto sau video profesionale sau cu bagaje voluminoase care depăşesc dimensiunile unei foi A4 şi adâncimea de 10 centimetri. Acestea vor fi lăsate la intrare, în dulăpioare speciale şi vor fi recuperate la plecare. Ridicarea de drone este interzisă la NEVERSEA. Este permis accesul cu medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm - doar cu acte medicale. Amănunte sunt date în regulamentul de pe neversea.com.

NEVERSEA 2019 FOTO Călin Gavrilaş
NEVERSEA 2019 FOTO Călin Gavrilaş

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Totul despre NEVERSEA. Cel mai mare festival pe plajă din Europa începe joi la Constanţa. Noutăţile ediţiei 2019

VIDEO Imnul oficial al Festivalului NEVERSEA 2019. A fost compus special de DJ-ul Mike Perry

Începe NEVERSEA 2019, cel mai mare festival pe plajă din Europa. Programul primei zile




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite