Filmul evenimentelor de la Petromidia. Bărbatul dispărut a fost găsit mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari 2 iulie 2021
Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari 2 iulie 2021

Explozia urmată de incendiu de la Petromidia contabilizează până la această oră cinci răniţi şi o persoană decedată.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu iulian Coşa, a anunţat că persoana care fusese dată dispărută a fost găsită moartă. Cadavrul a fost găsit în incinta rafinăriei.

Vineri, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anunţat printr-un apel la 112,  un incendiu  la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, judeţul Constanţa.

VIDEO Momentul în care s-a produs explozia la Petromidia.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la faţa locului şi au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări de fum.

Imediat  de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  judeţului a fost activat planul roşu de intervenţie care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

Prioritatea echipajelor  de intervenţie a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feţei transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operaţiuni de căutare - salvare în cazul unei  persoane dispărute.

Incendiul a fost localizat la ora13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăţi.

La locul intervenţiei s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5  
Autospeciale de stingere cu apa şi spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanţa de stingere,  1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă,   5 ambulanţe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 5 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanta si un elicopter SMURD.

Pentru optimizarea acţiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Brăila, precum şi un autocamion cu 2.000 litri substanţă de stingere.

Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ÎL şi ISU VN

La acest moment situaţia este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, direcţia fumului este în sens opus fată de plajă şi de oraş, motiv pentru care cetăţenii sunt în siguranţă. Cu toate acestea rugăm populaţia să îşi ia măsuri de autoprotecţie prin închiderea ferestrelor.

Citeşte şi:

Momentul în care a avut loc explozia la Rafinăria Petromidia VIDEO

Explozie la Petromidia. Câţi răniţi sunt şi care e starea lor: o persoană a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corpului




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite