Filiala PSD Constanţa, din care face parte şi ministrul demisionar Nicolae Moga, a transmis un mesaj Vioricăi Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Viorica Dăncilă Sursa gov.ro
Premierul Viorica Dăncilă Sursa gov.ro

PSD Constanţa şi-a anunţat susţinerea faţă de premierul Viorica Dăncilă în cazul deciziilor luate în cazul de la Caracal. Nicolae Moga, ministrul de Interne care a demisionat după numai 6 zile, face parte din această organizaţie.

„Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Constanţa sprijină demersurile Premierului României, Viorica Dăncilă, în cazul de la Caracal“, a anunţat Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa.  

Într-un comunicat de presă transmis marţi, 30 iulie, ora 17.22, Partidul Social Democrat - filiala Constanţa îşi exprimă „întregul sprijin faţă de doamna prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, în demersurile iniţiate, legate de tragedia de la Caracal“.

„Premierul Viorica Dăncilă a propus un plan de măsuri imediate şi modificarea, legislativ şi procedural, a cadrului de funcţionare al tuturor instituţiilor abilitate implicate. Credem că, în acest context al anchetei – care trebuie să fie una profesionistă, urgentă şi cu rezultate imediate – încercarea de politizare a cazului şi speculare în scopuri electorale, politicianiste, se înscrie în genul de campanii agresive, prin care opoziţia şi preşedintele României încearcă de mai multă vreme înlăturarea puterii politice legitim alese, prin orice mijloace.

În aceste momente, răfuiala politică ar trebui să înceteze şi toţi factorii, de la funcţionarii implicaţi în anchetă, până la CSAT ar trebui să conlucreze, pentru aducerea adevărului la lumină şi preîntâmpinarea unor astfel de fapte oribile“, consideră Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor şi manager RAJA SA.

Stroe consideră că tragedia de la Caracal, care prin gravele erori de sistem a condus la pierderi de vieţi omeneşti trebuie să fie un punct de plecare pentru analize şi măsuri drastice, în care să se stabilească vinovăţii, dar şi măsuri concrete şi efective.

„Solicitarea de demisii doar în scop politic nu e în măsură să rezolve problemele grave din instituţiile statului ci, dimpotrivă, să le adâncească, în absenţa unor structuri legitime, care să le rezolve. În locul unor discursuri de campanie, este momentul să îndemnăm la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii.

Din toate aceste raţiuni, guvernul Viorica Dăncilă, comisiile şi instituţiile abilitate trebuie lăsaţi să lucreze, departe de presiunile politice şi răfuielile electorale.

PSD Constanţa face un apel la echilibru, decenţă, reţinere şi responsabilitate din partea întregului spectru politic dar şi al întregii societăţi civile, pentru a evita provocări, orchestrate de cei care au tot interesul să se instaureze dezordinea publică, haosul şi anarhia în România“, mai precizează Felix Stroe. 

Pe aceeaşi temă: 

Dăncilă gafează din nou: Trebuie să avem încredere în „profesionaliştii“ din MAI. România nu e ţara violatorilor şi criminalilor

Crimele de la Caracal. Dăncilă, după ce a ascultat dialogul între Alexandra şi un poliţist: „O abordare complet inumană. Un derapaj de neacceptat“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite