Expoziția „Născuți să fim liberi”, la Constanța. Arta, în sprijinul victimelor războiului din Ucraina VIDEO

0
0

După izbucnirea războiului, câțiva ucraineni implicați în campanii umanitare și-au unit forțele pentru a arăta europenilor că sunt o „națiune prietenoasă”.

O parte dintre voluntarii Solar universe FOTO: Solar Universe
O parte dintre voluntarii Solar universe FOTO: Solar Universe

Solar Universe”, o fundație caritabilă ucraineană, a lansat o serie de evenimente culturale în mai multe țări din Europa, în care prezintă arta și cultura Ucrainei și încearcă să obțină bani pentru a-i ajuta pe copiii și femeile de acasă, afectați de război.

Acum au ajuns și în România, la Constanța, unde pe 3 decembrie vor deschide o expoziție de tablouri cu vânzare intitulată „Născuți să fim liberi”. Expoziția se va desfășura în perioada 3-25 decembrie, la Laguna Residence (Bulevardul Mamaia nr. 165), iar concertul se va desfășura în seara zilei de 6 decembrie, când este Ziua Forțelor Armate din Ucraina.

„Reprezentanții fundației au mers în Europa pentru a vorbi despre evenimentele din Ucraina, despre istoria, tradițiile și frumusețea ei incredibilă. În diverse țări europene, am susținut expoziții și vânzări de tablouri ale artiștilor ucraineni, concerte caritabile și diverse evenimente”, spun cei de la Solar Universe.

Afișul evenimentului de la Constanța FOTO: Solar Universe
Afișul evenimentului de la Constanța FOTO: Solar Universe

Pe lângă expoziția de tablouri realizate de pictori din Ucraina, constănțenii și refugiații ucraineni care stau aici de luni bune, vor avea parte și de un concert caritabil și un festival al bucătăriei ucrainene.

„Trebuie să ne amintim că războiul nu s-a terminat. Suntem obosiți, epuizați financiar, dar viitorul nostru este în mâinile noastre. Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor merge către familiile rămase în punctele fierbinți și care au nevoie de sprijinul nostru”, adaugă reprezentanții fundației.

Prețurile tablourilor pleacă de la 80 de euro, iar toți banii adunați sunt trimiși în Ucraina pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă zilnic cu ororile războiului.

VIDEO: Campania Solar Universe în Paris (iunie 2022)

Până acum, fundația a realizat astfel de evenimente în Elveția, Franța, Croația, Austria, Germania, Danemarca. Expoziție de pictură la Geneva s-a aflat sub patronajul Andreei Bellini, iar cea de la Paris a fost susținută și de Asociația „Artistes pour l’Ukraine”.

„Suntem o națiune prietenoasă, care își apără dreptul la viitor și libertatea ei. Puterea noastră este unitatea”, mai spun cei de la Solar Universe.

În cadrul acestor evenimente, organizatorii le vorbesc participanților despre țara lor, istoria acesteia, despre președintele cu care se mândresc și multe altele. De asemenea, artiști din Ucraina susțin concerte caritabile, copiii refugiaților prezintă desene, iar oaspeții sunt inițiați în arta culinară a Ucrainei.

„Ne străduim să aducem în fața oamenilor viața ucrainenilor, să prezentăm europenilor tradițiile și istoria noastră”, adaugă voluntarii fundației.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite