Elevii constănţeni îi cer primarului Vergil Chiţac să majoreze cuantumul burselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociaţia Elevilor din Constanţa foto: AEC
Asociaţia Elevilor din Constanţa foto: AEC

Elevii îi amintesc primarului că statul alocă bani pentru cuantumul minimal al burselor, aşa că administraţia locală are posibilitatea de a le majora.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) critică proiectul de Hotărâre de Consiliu Local ce va fi discutat în data de 26 martie, privind aprobarea cuantumurilor burselor şi solicită majorarea a trei din cele patru tipuri de burse pentru elevi.

Vineri, 19 martie, a fost publicat pe site-ul Primăriei Constanţa un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce prevedea aprobarea cuantumurilor burselor elevilor. Cuantumurile propuse în proiect coincid cu cele din semestrul anterior, „în ciuda faptului că între timp au fost viraţi bani din bugetul de stat pentru bursele elevilor, permiţând astfel mărirea acestora”, spun cei din Asociaţia Elevilor.

„Amintim faptul că în bugetul de stat au fost prevăzuţi bani pentru bursele elevilor, în aşa fel încât să se poată respecta cuantumul minim de 100 de lei pentru fiecare tip de bursă. Aşadar, sumele destinate burselor şcolare alocate în semestrul anterior, ar trebui să se fie suplimentate”, mai spun cei din AEC.

Având în vedere solicitările anterioare ale reprezentanţilor elevilor şi finanţarea de la bugetul de stat, AEC propune următoarele cuantumuri:

-bursa de merit- 200 de lei

-bursa de studiu- 350 de lei

-bursa socială-500 de lei

În prezent se acordă următoarele burse:

-bursa de merit-100 lei

-bursa de studiu- 200 lei

-bursa socială- 200 lei

-bursa de performanţă- 1000 lei

„Este necesar ca banii prevăzuţi în bugetul de stat pentru burse să ajungă la elevi. Degeaba au fost alocate sumele necesare dacă nu putem observa o creştere a cuantumurilor. Finanţarea de la stat este făcută pentru a veni în sprijinul elevilor şi pentru a suplimenta fondurile deja existente în bugetele locale, nu pentru ca sumele destinate burselor elevilor din semestrul trecut să fie realocate.

Solicităm majorarea burselor de merit, de studiu şi de ajutor social, fiind o măsură care ar creşte cu adevărat sprijinul primit de elevi din partea administraţiei locale”, spune Andreea-Sabina Spătariu, preşedinte AEC

Citeşte şi:

Elevii au învins. Consilierii locali ai municipiului Constanţa, convocaţi să voteze acordarea tuturor burselor

Războiul burselor pentru elevi: „şantaj“ şi „plângeri penale“, ingredientele scandalului dintre Primarul Constanţei şi elevii din oraş

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite