De ce a defrişat Primăria Constanţa parcul din Tomis 2 în perioada verii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Defrişări în Parcul Tomis 2 FOTO A.M.
Defrişări în Parcul Tomis 2 FOTO A.M.

În Constanţa, oraş cu deficit de spaţiu verde, municipalitatea a tăiat mai mulţi copaci din unul din puţine parcuri ale oraşului, respectiv Tomis 2. Defrişări se fac şi în zona Hotelului Perla din Mamaia.

Deficitul de spaţii verzi din municipiul Constanţa este de 250 hectare. Cu toate acestea, pe timp de vară, mai mulţi arbori din Parcul Tomis 2 au fost defrişaţi. 

Într-un răspuns trimis cotidianului „Adevărul” de Primăria Constanţa, se arată faptul că „arborii care au fost supuşi lucrărilor de secţionare prezentau coronament uscat în proporţie mai mare de 50% din total coronament şi reprezentau un pericol în caz de fenomene meteo extreme“.

Totodată, mai spun reprezentanţii municipalităţii, au fost secţionaţi şi arbori care prezentau coronament verde combinat cu ramuri uscate, însă aveau o vârstă biologică înaintată şi aceştia aveau un grad mare de înclinare către aleile pietonale şi către băncuţele amplasate pentru odihnă. „Dată fiind vârstă biologică înaintată dar şi gradul mare de înclinare există riscul ruperii ramurilor din axul central şi căderii acestora peste băncuţele amplasate în imediată vecinătate, putând astfel cauza daune sau rănirea oamenilor“, se arată în răspunsul primit, urmând ca plantarea unor arbori tineri să se realizeze pe alte amplasamente întrucât este necesară refacerea solului după scoaterea cioatei.

IMAGINI CU COPACI TĂIAŢI 

Unde se vor planta alţi copaci 

În acest an, spun reprezentanţii Primăriei Constanţa, sunt prevăzute plantări în toate parcurile publice, pe fâşia verde a staţiunii Mamaia şi în perimetrul asociaţiilor de proprietari.

Întrucât parcul Tomis 2 este în curs de reabilitare, după refacerea aleilor, municipalitatea are în vedere plantarea de material dendrofloricol constând în arbori, grupe de arbuşti şi gard viu perimetral laturilor parcului în toamna anului 2022/primăvara anului 2023, după derularea procedurilor de achiziţie publică şi încheierea unui nou contract de furnizare.

 

Primăria Constanţa, amendată de Garda de Mediu

Anul trecut, Primăria Constanţa a fost amendată de Garda de Mediu, pentru nerespectarea obligaţiei legale, dar şi pentru lipsa întreţinerii corespunzătoare a spaţiilor verzi existente, în urma unui control la Unitatea Administrativ Teritorială Constanţa ca urmare a unei tematici transmise de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu. Unui constănţean îi revin doar 17,7mp de spaţiu verde, în condiţiile în care legislaţia prevede un minimum de 26 mp, ce trebuia asigura până la sfârşitul anului 2013.  

Vă mai recomandăm:

Oraşe dispărute din România. Ester, aşezarea înfloritoare din Dobrogea, consemnată în expediţia sultanului Soliman Magnificul

Misterul Farului Genovez de la Constanţa, descris de poeţi ca un „Crist care umblă pe ape“. Povestea de dragoste care a reînviat bătrânul far

Cadrilater, istoria ascunsă a unor graniţe semnate cu sânge - pământul românesc smuls Dobrogei de Marile Puteri

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite