Dascăli patrioţi din Basarabia, oaspeţi la Marea Neagră: „Prima Biblie am primit-o în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascăli din Basarabia au venit la ţărmul Mării Negre în ultima săptămână de vacanţă. Profesorii s-au întâlnit cu arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, care le-a dat binecuvântarea şi le-a mulţumit pentru bucuria şi onoarea de a fi venit în patria-mamă.

Ierarhul Tomisului le-a oferit iconiţe sfinţite pe care să le ducă în Basarabia, mărturisindu-le că este foarte legat de această zonă istorică a României Mari.

„Eu sunt din Bucovina şi merg adeseori în Basarabia să mă întâlnesc cu fraţii noştri de suflet de peste Prut. Să purtaţi mereu credinţa că nu sunteţi singuri şi să dea Dumnezeu să bată cât mai curând clopotul reîntregirii neamului“, a rostit arhiepiscopul.

Întâlnirea a avut loc la campingul GSP Holiday, unde cei 50 dascăli basarabeni au fost cazaţi. Cu lacrimi în ochi, profesorii au rememorat legăturile cu ţara pe care le au încă din copilărie, faptele de vitejie ale străbunilor lor care au luptat pentru România în războaie şi nu şi-au negat niciodată rădăcinile. „Prima Biblie am primit-o în România“, a mărturisit emoţionată o tânără profesoară de informatică din Basarabia.

Vizita de la Constanţa a continuat cu o incursiune la Muzeul Militar Regele Ferdinand (din Km 4-5), unde istoricul Costin Scurtu le-a ţinut un mic colocviu, şi s-a încheiat la Delfinariu.

Ghid al dascălilor de peste Prut a fost George Simion, liderul unionist care vrea să aducă în Dobrogea şi alţi patrioţi din Basarabia, pentru a-şi cunoaşte ţara.

image

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Cum şi-a primit Constanţa fraţii basarabeni. Mesajul Unirii cu Patria-Mamă, rostit la malul mării

Lara, din Basarabia, cu dragoste. Epistola trimisă românilor, de peste Prut, de o tânără patriotă

Mesajul Larei, tânăra patriotă din Basarabia: „Români, vă doresc să vă iubiţi ţara, cel puţin atât cât o fac eu“

Dascăli din Basarabia în vizită la Marea Neagră (I)

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite