Mesajul Larei, tânăra patriotă din Basarabia: „Români, vă doresc să vă iubiţi ţara, cel puţin atât cât o fac eu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lara Stegarescu Foto Spune Da MD
Lara Stegarescu Foto Spune Da MD

Lara Stegarescu, tânăra de 19 ani din Basarabia, a redobândit cetăţenia română, aşa cum scrie în certificatul emis de autorităţile române la 6 noiembrie 2014. Lara se află în fruntea unioniştilor de dincolo de Prut, iar la ceremonia de primire a cetăţeniei române a fost singura îmbrăcată în ie, cu tricolor la mână şi cu tricolor în suflet - cum spune ea.

Eleva eminentă din Chişinău, Lara Stegarescu a venit în România să studieze la Facultatea de Drept de la Universitatea Bucureşti. Acum este studentă în anul I, iar sentimentele care o animă sunt la fel de puternice.

„Au trecut patru zile în care sufletul meu a mocnit încet, la flacără mică, şi asta ameninţată de ploaia sudălmilor unui popor care se urăşte pe sine însuşi... De patru zile am îmbrăţişat visul meu, devenit realitate. Cel prin care m-am înălţat, am trăit, am suferit, am plâns, am iubit, am sperat...“, mărturiseşte Lara într-o confesiune publică.

Tânăra de 19 ani, de dincolo de Prut, este un exemplu viu de patriotism. Vibrează pentru ţara-mamă şi visează numai la clipa în care Basarabia va fi din nou la sânul României. Depunerea actelor pentru obţinerea cetăţeniei române a fost un gest firesc. Iar decizia autorităţilor române - o reparaţie.

„M-am visat ani la rând româncă cu «acte în regulă»... Am parcurs de nenumărate ori cu inima şi gândul acea zi solemnă, în care binecuvântarea Patriei-Mamă, România, va coborî pe creştetul conştiinţei şi demnităţii mele atât umane, cât şi naţionale!“, spune Lara.

Fata face o confesiune surprinzătoare: a trăit un sentiment de mâhnire în ziua pe care a aşteptat-o de când se ştie. Ce s-a întâmplat la Ambasada României din Republica Moldova, povesteşte ea.

„Ziua de 6 noiembrie 2014 m-a surprins cu inima tremurândă, cu respiraţia tăiată de emoţia care mă copleşise, cu gânduri grele ca plumbul şi cu un sentiment inexplicabil de profundă mâhnire...

Eram singura în ie. Singura cu tricolor la mână. Singura cu tricolor în suflet. Singura care a plâns când am jurat credinţă Mamei. Singura care a fredonat MÂNDRĂ, ONORATĂ, imnul «Deşteaptă-te, române!» Singura din câteva sute. Din câteva sute de oportunişti, avizi după actele care le-ar conferi drepturi depline europene...“, relatează Lara.

Cine este Lara

În noiembrie 2013, ziarul „Adevărul“ publica povestea Larei Stegarescu, o tânără de 18 ani din Chişinău căruia Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa îi oferise ocazia de a veni în România, la ţărmul Mării Negre, într-un schimb de experienţă care avea să-i schimbe viaţa.

Lara Larisa Stegarescu

Reacţiile venite după apariţia articolului au fost copleşitoare. Lara a fost impresionată de afecţiunea, admiraţia şi preţuirea cu care cititorii Adevărul au răsplătit-o.

„După experienţa frumoasă din Constanţa, mi s-a schimbat practic percepţia asupra viitorului meu, dar şi asupra obiectivelor mele. Acel articol publicat în ziarul Adevărul m-a întărit foarte mult, oferindu-mi forţe interioare nebănuite, ştiind că am alături oameni cu suflet mare, care cred în dragoste de neam, Ţară, limbă, Unire… Acele zeci de mesaje emoţionante, pe care le parcurgeam cu lacrimi în ochi mi-au servit drept imbold în lupta mea, m-au întărit şi mai mult, mi-au dat un scop pentru care să continui - poporul!“, afirmă Lara.

Românca din Basarabia spune că noul statut o înnobilează şi dojeneşte românii din România pentru că se tem să fie români. Mesajul ei merită o clipă de meditaţie.

„Am dobândit ceea ce cred că mă înobilează. Am repurtat o mică victorie. Din păcate, ceea ce am dobândit eu - urâţi voi. Ceea ce mă face pe mine mândră - vă face pe voi să plecaţi ruşinaţi, capul, sau să vorbiţi în engleză peste hotare, de frica să nu fiţi recunoscuţi ca români... Ceea pentru ce am luptat eu pe străzi ani de zile, m-am dedicat sufleteşte mai mult decât pentru propria familie - aţi dobândit voi, fără efort, prin naştere...

IUBESC ROMÂNIA!!! VĂ IUBESC ŞI PE VOI, FRAŢI ROMÂNI! E UN SENTIMENT ATÂT DE FRUMOS ŞI ÎNĂLŢĂTOR! VĂ DORESC SĂ VĂ IUBIŢI ŞI VOI ŢARA, CEL PUŢIN CUM O FAC EU...

Trăiască România Mare!“

Lara Stegarescu - tânăra din Basarabia care se află în fruntea unioniştilor Foto Dan Gutu

image

Vă mai recomandăm

Lara, din Basarabia, cu dragoste. Epistola trimisă românilor, de peste Prut, de o tânără patriotă

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite