„Cutia bebeluşului“, cadou pentru copiii care provin din familii defavorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cutia bebeluşului FOTO Asociaţia SAMAS
Cutia bebeluşului FOTO Asociaţia SAMAS

Începând de la 1 iunie, Samas România a lansat în 23 de maternităţi  din 21 de oraşe o cutie care conţine un prim trusou al bebeluşului. Cutia va ajunge la copiii care se nasc în familii defavorizate. Judeţul Constanţa are două maternităţi prinse în program - Medgidia şi Hârşova.

Cutia în sine este un pătuţ excelent, fiind fabricată din carton cu dimensiunile de 70 x 42 x 27 cm - poate fi folosită ca un prim pătuţ pentru bebeluş în primele trei luni de viaţă. Cutia conţine saltea, cearşafuri, pilotă, pătură, produse de îngrijire pentru copii, produse de îngrijire şi de igienă pentru mama, scutece şi jucării, îmbracăminte de bebeluş 1-3 luni.

O iniţiativă similară a avut în urmă cu zeci de ani Finlanda. În aeastă ţară cutia bebeluşului a schimbat viaţa a generaţii întregi. În Finlanda, în cei peste 81 de ani de când programul se desfăşoară în această ţară. mortalitatea infantilă a scăzut de la 6,5 ‰ la 1,7‰.

Datele statistice din 2016 arată că România era la acel moment ţara membră a UE cu cea mai mare mortalitate infantilă (copii 0-1 an), de 7,6 decese la 1.000 născuţi-vii, de peste două ori mai mare faţă de media UE, de 3,6 / 1.000 născuţi-vii. Următoarele ţări după Romania in acest clasament erau Bulgaria (6,6) şi Malta (5,8). De aceste daruri au beneficiat pentru început copiii născuţi de 1 iunie, dar programul se va extinde în perioada următoare.

Până la finalul anului 2019, Asociaţia SAMAS doreşte să echipeze şi să distribuie 2000 de astfel de cutii. Pe site-ul www.asociatiasamas.ro găsiţi detalii despre modalitatea în care puteţi face donaţii şi în care puteţi contribui la dezvoltarea programului.

cutia bebelusului

Pe aceeaşi temă: 

Ce trebuie să ştie mamele despre prima bancă de lapte matern din România: cum vor putea să salveze vieţile nou-născuţilor prematuri VIDEO

Greşelile pe care părinţii trebuie să le evite în primele 1.000 de zile de viaţă ale copilului

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri