Croaziera de o zi în Delta Dunării rămâne cel mai solicitat circuit turistic de peste 20 de ani

0
Publicat:

În ultimii ani, marcați de pandemia de COVID-19, numărul turiștilor care au ales excursii locale de o zi a crescut cu peste 60%. Agențiile de turism oferă excursii la cetăți, degustări la crame și experiențe inedite la ferme tradiționale.

Delta Dunării FOTO Pixabay
Delta Dunării FOTO Pixabay

Românii au optat pentru excursii de o zi în primele luni «libere» din 2020, apoi au dat de gustul acestora, tot mai mult, în 2021, spune Corina Martin, reprezentantul unei agenții de turism din Constanța. În 2022, în urma creșterii substanțiale a cererilor, agențiile care au pariat pe acest produs au introdus circuite pe rute noi, programe inedite, ce combină vizite la cetăți antice cu opririle la mănăstiri și apoi descoperirea de locuri inedite, cu tradiții și meșteșuguri locale și cu degustări de vinuri și dejunuri pescărești sau tradițional românești.  

Tururile locale din Dobrogea, de exemplu, organizate în acești ani, au pus în valoare crame dobrogene, cetăți antice, ferme și gospodării tradiționale dobrogene, bucătăria locală, bazată pe pește și produse din pește, dar și pe plăcinta dobrogeană sau macedonească sau pe produse turcești. Nu au lipsit vizitele la mănăstirile Dobrogei sau la gospodării și afaceri locale, pentru a cultiva spiritul local tradițional și comunitățile dobrogene.

Circuite turistice în Dobrogea

Câteva mii de turiști din toată țară, din care câteva sute de turiști străini și alte câteva sute de constănțeni s-au bucurat, în primăvara, vara și toamna 2022, de excursii locale în Dobrogea și cererea este în continuă creștere.

„Pe prima poziție, în continuare, se află croaziera de o zi în Delta Dunării, de peste 20 de ani în topul celor mai vândute circuite de o zi. Din 2021, am dezvoltat circuite noi, care pun în valoare Munții Măcin, Cheile Dobrogei, cramele Histria și Gabai, Cetățile Argamum, Enisala și Histria, experiențe la Ferma tradițională „Suvenir din Dobrogea“ de la Vișina, pensiuni și cherhanale la Enisala, Lunca, Jurilovca, Corbu sau Olimp, ferma de trandafiri, Festivalul Borșului de Pește din Jurilovca sau Bibaniada de la Mila 23 etc“, spune Corina Martin, de la agenția Mistral Tours & Events Constanța.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite