Copiii primesc pasă de la Simona Halep şi Horia Tecău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de tenis de la malul mării au posibilitatea de a petrece câteva ore pe terenul de tenis alături de cei mai importanţi jucători ai momentului: Simona Halep nr.3 WTA) şi Horia Vlad Tecău (nr.16 ATP, dublu).Tenis Club Idu Mamaia lansează cea de-a treia ediţie a proiectului KIDS' DAY 2014, rezervat micilor împătimiţi ai tenisului.

Evenimentul se adresează  copiilor cu vârste între 4 şi 12 ani, practicanţi de tenis. Participarea copiilor la eveniment este gratuită. Doritorii sunt rugaţi să de înscrie online, pe site-ul kidsday.ro.
 

Simona Halep a copilărit în Constanţa, într-o casă modestă, din Piaţa Chiliei, pe care familia ei a cumpărat-o în anul 1990.
 

În vacanţa de vară, Simona mergea deseori la bunici, la ţară. „Juca doar tenis până rupea pereţii“, îşi aminteşte bunica ei, în vârstă de 82 de ani. O cheamă tot Simona, Simona Halep.

Când s-a născut viitoarea campioană a tenisului, Stere a ţinut ca fiica sa să poarte numele mamei lui. Numele a devenit acum celebru pe toată planeta.
 

Filonul de sport este moştenit de familia Tecău din tată în fiu. Bunicul lui Horia, Traian Tecău, a jucat box. Din păcate, a rămas la amatori. 
 

Romeo, tatăl lui Horia, a jucat baschet de performanţă. Singurul care a transformat pasiunea într-o profesiune de credinţă a fost Horia.
 

Ca orice alt copil de sportiv, Horia a făcut puţin înot şi puţin baschet, însă tenisul l-a atras cel mai tare. A intrat prima dată pe un teren de tenis la vârsta de şase ani.

Tatăl lui recunoaşte că nu a fost uşor pentru nimeni: nici pentru copilul care a trebuit să renunţe la bucuriile vârstei şi să-şi împartă ziua după antrenamente, dar nici pentru familie, tenisul fiind un sport costisitor. „I-am spus mereu că talentul nu este suficient, el trebuie susţinut de multă muncă“, spune Romeo Tecău. Copilul nu a dezamăgit niciodată. 

Vă mai recomandăm:

Acasă la Simona Halep. Bunicii îşi amintesc: „Juca tenis de crăpau pereţii“

Minge de meci în turism: Horia Tecău va promova litoralul românesc

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite