Copiii maltrataţi de educatoarele de la Grădiniţa „Micul Regat“, amendaţi pentru că nu s-au prezentat la audieri

0
0
Grădiniţa Micul Regat din Constanţa
Grădiniţa Micul Regat din Constanţa

Cinci copii maltrataţi de îngrijitoarele şi eduatoarele de la „Micul Regat” sunt aduşi vineri, 23 septembrie, cu mandate, la Judecătorie.

UPDATE Niciun minor care trebuia să ajungă vineri la Judecătoria Constanţa pentru a fi audiat nu a ajuns, după ce părinţii micuţilor s-au opus. În consecinţă, instanţa a decis amendarea fiecărui copil cu suma de 500 de lei şi a dat un nou termen pentru 14 octombrie. În cazul în care nici de această dată nu se vor prezenta, amenda se va ridica la 1.000 de lei.

Tot la termenul de astăzi unul dintre avocaţi a recuzat judecătorul care a decis că această cauză poate fi soluţionată doar după audierea minorilor.

Magistratul Bogdan Alexandru Arhip de la Judecătoria Constanţa a luat o serie de decizii suprinzătoare în acest caz, în care se judecă agresarea repetată a unor copii de către educatoare şi îngrijitoare de la grădiniţa particulară, în decursul anului 2014.

Judecătorul a hotărât, fără să ţină cont de vârsta şi de trauma celor mici, ca aceştia să fie aduşi în instanţă, unde să depună mărturie, de faţă cu agresoarele. Audierea copiilor cu vârste între 6 şi 8 ani ar fi urmat să aibă loc chiar în sala de judecată, nicidecum în vreo încăpere separată, cum ar fi camera de consiliu. „Camera este pentru Drept civil, nu penal“, ar fi motivat judecătorul, insensibil la obiecţiile părinţilor copiilor agresaţi.

Mai mult, pentru citarea lor la instanţă, el a emis 3 mandate de aducere pe care Jandarmeria Constanţa trebuia să le pună în aplicare. Când au văzut pe cine trebuia să ridice de la domiciliu pentru escortare la instanţă, jandarmii au rămas stupefiaţi.

Părinţii n-au fost de acord cu preluarea copiilor de către jandarmi şi s-au prezentat ei în instanţă, la termenul de marţi, 12 iulie. În cazul în care jandarmii nu vor aplica legea, ei riscă o amendă de 1.000 lei de la judecător.

Pe aceeaşi temă:

Plângere penală împotriva personalului de la Centrul Educaţional Micul Regat

EXCLUSIV VIDEO Scandalul copiilor bătuţi în grădiniţă continuă la Constanţa. Una dintre educatoarele violente este şi preoteasă

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri