Container cu 18 tone de deşeuri din piese şi dispozitive agricole, descoperit în Portul Agigea

0
0
foto: Poliţia de Frontieră
foto: Poliţia de Frontieră

Containerul a sosit din Japonia, iar deşeurile aveau ca destinatar o firmă românească. Autorităţile au decis să retransmită expeditorului întreaga cantitate de deşeuri.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au depistat un container ce conţinea 18.430 kg de deşeuri (piese şi dispozitive agricole), care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

În data de 07.09.2021, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea altor containere încărcate cu produse care nu respecta regimul deşeurilor, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit un container încărcat cu piese şi dispozitive agricole uzate, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 18.430  kg de piese şi dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Japonia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. 

Totodată, a fost întocmit şi un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea regimului deşeurilor.

Citeşte şi: 

„Tata mută munţii”, film premiat la Festivalul de la Shanghai, prezentat publicului în Piaţa Ovidiu

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri