„Tata mută munţii”, film premiat la Festivalul de la Shanghai, prezentat publicului în Piaţa Ovidiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul „Tata mută munţii”
Filmul „Tata mută munţii”

Regizat de Daniel Sandu, filmul prezintă povestea lui Mircea Jianu, un fost ofiţer de informaţii, află că fiul său a fost declarat dispărut în munţi.

Constănţenii sunt invitaţi la film în aer liber. Sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 20:00, Constanţa va găzdui, în Piaţa Ovidiu, pentru prima dată filmul românesc „Tata mută munţii“, un lungmetraj care a avut premiera internaţională în cadrul celei de-a 24-a ediţii a Festivalului de Film de la Shanghai, în luna iunie, iar pe marile ecrane din România a început să ruleze o lună mai târziu.

Apreciat de criticii de film ca fiind un „film românesc care nu seamănă cu un film românesc“, filmul „Tata mută munţii“ este oferit publicului constănţean de Primăria Constanţa în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“.

Regizat de Daniel Sandu, filmul prezintă povestea lui Mircea Jianu, un fost ofiţer de informaţii, află că fiul său a fost declarat dispărut în munţi. Se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranţa că-l va găsi pe tânăr viu şi nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-şi adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet-încet, tatăl care, în frământarea lui, refuză să accepte evidenţa, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate între om şi natură.

Precizăm că în cazul în care condiţiile meteo nu vor permite vizionarea filmului în aer liber, evenimentul se va muta în sala de spectacole a Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ la o dată pe care o vom anunţa în timp util.

Citeşte şi: 

Judeţele care au înregistrat, marţi, cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2

Incendiu la un hotel din Eforie Sud. 79 de turişti au fost evacuaţi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite