Constănţenii trăiesc printre betoane. Suprafaţa mică de spaţiu verde pe cap de locuitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Călin Gavrilaş
FOTO: Călin Gavrilaş

Din cauza suprafeţei prea mici a spaţiului verde, Garda de Mediu a amendat Primăria Municipiului Constanţa cu 50.000 de lei.

Garda de Mediu Constanţa anunţă că în perioada 30.08-01.09.2021 s-a realizat un control la Unitatea Administrativ Teritorială Constanţa ca urmare a unei tematici transmise de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, pentru verificarea respectării legislaţiei de mediu din domeniul spaţiilor verzi, în urma căruia s-a constatat că este constituit Registrul Local al Spaţiilor Verzi al Municipiului Constanţa.

Conform acestuia suprafata totală de spaţiu verde din Municipiul Constanţa este de 526 ha, iar suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp.

„Deoarece nu au fost respectate prevederile  legale de asigurare a unei suprafeţe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidenţiate etapele de realizare a obligaţiei de a asigura din terenul intravilan o suprafata de spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei conform prevederilor art. II alin (2) din OUG 114/2007”, transmite Garda de Mediu Constanţa.

De asemenea s-a constatat că spaţiile verzi nu sunt întreţinute corespunzator şi s-a impus refacerea şi îngrijirea corespunzatoare a acestora.

Citeşte şi: 

 Urmărit internaţional pentru crimă cu premeditare, prins în judeţul Constanţa

Container cu 18 tone de deşeuri din piese şi dispozitive agricole, descoperit în Portul Agigea

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite