Constanţa: Elevul bătut în Liceul Decebal, operat

0
0

Viorel Lungu, bătut de necunoscuţi în timp ce se afla la cursuri, la Liceul Decebal, a fost operat astăzi. Un grup de cinci-şase persoane a intrat, miercuri la prânz, în incinta Liceului Teoretic Decebal şi a bătut trei liceeni de clasa a XII-a.

NU RATA:

Un bărbat este pe moarte după ce a fost bătut cu bestialitate cu scaunul în cap

Viorel Lungu (19 ani) şi Cătălin Munteanu (18 ani) au ajuns la spital în stare gravă, primul cu fractură de mandibulă, al doilea cu fractură piramidală nazală. Al treilea elev s-a ales cu arcada spartă şi nu a necesitat internare.

Din primele cercetări făcute de poliţiştii Secţiei 2 s-a stabilit că o elevă de la clasa a XII-a A a fost bulgărită marţi. Eleva s-a supărat şi a ameninţat că se va răzbuna. „Au frecat-o pe faţă cu zăpadă, ea s-a supărat şi a chemat mai multe persoane să-i bată pe cei cu care s-a bulgărit. Până acum, nu avem formulate plângeri din partea victimelor“, a declarat comisar Costel Stamat, adjunctul şef la Secţia 2 Poliţie. Dacă vor fi depuse plângeri, făptaşii riscă dosar penal.

Elevii de la liceul Decebal spun că unul dintre agresori este din Năvodari, la fel ca şi fata bulgărită marţi, i se spune Duman, are 17-18 ani şi este din Năvodari, din zona 3 Măgari.

Viorel Lungu, în operaţie toată ziua

Viorel Lungu, unul dintre elevii bătuţi, a intrat în această dimineaţă în operaţie. „Are fractură de mandibulă şi mi-au spus că intervenţia va dura până diseară. A fost o victimă nevinovată şi mi-e tare frică să nu fie bătut din nou“, a spus mama lui Viorel, imediat după ce şi-a condus fiul în sala de operaţie.

Femeia se teme că intervenţia chirurgicală nu-i va reface faţa definitiv şi că-i va afecta ultimul an de şcoală. „Luna viitoare are examenul de bacalaureat, iar el stă în operaţie toată ziua. Sper să se facă bine şi să poată da probele orale din luna februarie de la bacalaureat“, a adăugat femeia.
Unul dintre medicii care îl operează pe Viorel este dr. Adrian Creangă.

Directorul liceului, îngrozit

Cornelia Şerban, directorul Liceul Teoretic Decebal, crede că persoanele care au intrat în instituţie şi i-au agresat pe elevi sunt foarte periculoşi. „Cred că fac parte dintr-un grup infracţional extrem de periculos“, a spus Cornelia Şerban.

Liceul are pază doar pe timpul nopţii

Unitatea de învăţământ nu are are pază decât pe perioada nopţii, iar în timpul zilei, elevii sunt supravegheaţi de elevul şi profesorul de serviciu. Conducerea liceului a dublat paza şi a solicitat fie Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, fie asociaţiei de părinţi să monteze camere de luat vederi în şcoală.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite