Constanta: Denis Alibec, urmaşul lui Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Denis Alibec, urmaşul lui Hagi
Constanta: Denis Alibec, urmaşul lui Hagi

Copilul de aur din Mangalia moşteneşte talentul de la tatăl său, Geofrei, fost fotbalist în Divizia C, dar şi de la bunicul matern, Gheorghe Stroe, care a apărat poarta de la Stuful Tulcea şi apoi de la Delta Tulcea timp de mai mulţi ani. 

Denis Alibec şi mama lui, Emilia Stroe, s-au întors din Italia ieri dimineaţă cu o imensă bucurie în suflet şi în mână cu un contract confidenţial semnat cu Inter Milano - gruparea de juniori pe o perioadă de patru ani.

„Numai mingea vedea în faţa lui”, spune mama lui Denis. Aşa că s-a decis să-l dea pe micuţul Denis la Clubul Pescăruş din Mangalia şi apoi la Callatis Mangalia. Aşa a ajuns pe mâna antrenorului Ion Căciularu. „De la început a jucat pe postul de atacant. E un golgheter înnăscut. Are piciorul stâng foarte bun”, spune primul său antrenor.

A vrut ca micuţul Denis care bătea mingea pe stradă să ajungă mai sus decât tatăl sau bunicul. „Fostul meu soţ şi tata s-au plafonat. Eu am vrut mai mult pentru Denis”, povesteşte mama. „Când avea 10 ani, l-am luat pe Denis şi am discutat serios cu el. L-am întrebat «Ce vrei să faci? Ori te apuci serios de fotbal, ori de şcoală. Dacă nu, o să joci fotbal numai de plăcere, pe plajă» i-a spus mama. Denis a vrut să facă fotbal. Şi s-a ţinut de cuvânt.

Remarcat la un turneu de la Mogoşoaia

Cât timp a stat la gruparea de fotbal din Mangalia, micuţul Denis a purtat tricoul cu numărul 9. Fostul antrenor îşi aminteşte cum Alibec s-a ales cu un cartonaş roşu în meciul împotriva celor de la Portul pentru că a fost indisciplinat şi s-a certat cu arbitrul, susţinând că el are dreptate.

Avea doar 16 ani când a plecat din Mangalia să cucerească lumea. În ultimii trei ani, Alibec a fost legitimat la FC Farul Constanţa. Mama lui Denis spune că lunar primea de la gruparea de pe litoral doar 50 de dolari.

Micul fotbalist a fost remarcat de cei de la Inter la un turneu de la Mogoşoaia. După ce l-au monitorizat mai mult timp, au hotărât să-l ia la echipă.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite