Confort Urban, societatea Consiliului Local Constanța, amendată pentru depozitarea ilegală a 40.000 de tone de deșeuri

0
Publicat:

Comisarii Gărzii de Mediu au găsit în curtea societății Confort Urban din Constanța deșeuri depozitate ilegal pe 8.000 de metri pătrați, iar pentru acest lucru au aplicat o amendă de 60.000 de lei.

O parte din deșeurile depozitate FOTO: Constanța Info
O parte din deșeurile depozitate FOTO: Constanța Info

În incinta societății erau depozitate deșeuri inerte rezultate din construcții și demolări pe o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați, cantitatea estimată fiind de 40.000 de tone. Deșeurile provin de la lucrări de investiții și reparații curente pentru municipiul Constanța”, a declarat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

În urma controlului, instituția de mediu a dispus eliminarea deșurilor, curățarea terenului, cu respectarea prevederilor kegale in domeniul gestionarii deșeurilor, și s-a aplicat amenda maximă prevăzută de OUG 92/2021, respectiv 60.000 de lei.

Deșeurile din curtea Confort Urban FOTO: Constanța Info
Deșeurile din curtea Confort Urban FOTO: Constanța Info

Confort Urban SRL este o societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța și are ca activitate principală lucrări de construcții a drumurilor.

Orașul Constanța nu are unde depozita deșeurile inerte

În noiembrie 2022, Primăria Constanţa a fost amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru nereguli grave în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor pe amplasamentul autorizat situat în municipiu, la Poarta 9 a portului maritim, activitatea de colectare a reziduurilor fiind sistată.

Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deşeurilor inerte din construcţii şi demolări din Municipiul Constanţa, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deşeuri inerte, în amestec cu deşeuri menajere şi reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate şi acoperite cu pământ”, anunțau comisarii Gărzii de Mediu.

Întrucât s-a constatat îngroparea deşeurilor şi abandonarea acestora în afara spaţiilor autorizate, fapte ce constituie infracţiune conform OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, Garda de Mediu Constanţa a sesizat autorităţile de cercetare penală.

Primăria Constanţa a anunţat că, în urma sistării operaţiunilor de depozitare a deşeurilor pe amplasamentul de la Poarta 9, atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice care transportă deşeuri provenite din construcţii şi desfiinţări sunt rugate să se adreseze operatorilor autorizaţi pentru tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase.

Locurile unde se pot depozita acum aceste deșeuri sunt in localitatea Ovidiu sau în localitatea Costinești, fapt ce presupune costuri suplimentare de transport.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite