Bucate, fotografie și film à la Răzvan Voiculescu. „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare“, lansare-eveniment la Constanța VIDEO

0
Publicat:

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este partea finală a trilogiei de albume foto dedicată călătorilor care au curiozitatea de a descoperi prin bucate aburinde, povești la gura sobei și personaje suspendate în timp, o altă dimensiune a României.

„Bucătăria Hoinară” FOTO: Răzvan Voiculescu
„Bucătăria Hoinară” FOTO: Răzvan Voiculescu

La 12 ani de la debutul proiectului „Bucătăria Hoinară”, fotograful Răzvan Voiculescu - un împătimit al Dobrogei pe care o cutreieră și o captează în arta sa, fascinat de atmosfera sa de început de lume - așteaptă publicul constănțean la lansarea albumului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”.

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 22 martie, de la ora 18.00, la Hotel Iaki (Sala Casino) din Mamaia. Evenimentul va fi moderat de Carmen Paraschivescu, iar alături de Răzvan Voiculescu va fi cunoscuta publicistă dobrogeană Aurelia Lăpușan.

Albumul semnat Răzvan Voiculescu
Albumul semnat Răzvan Voiculescu

Cu această ocazie va avea loc proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Adriana Lucaciu și Razvan Voiculescu. Seara se va încheia cu un recital susținut de Lorena Oltean.

Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător.

Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste.

O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogație înseamnă spirit.

Bucătăriile mele hoinare nu au retețe, ci au povesti fără sfârșit.

Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate”, spune fotograful Răzvan Voiculescu.

FOTO: Răzvan Voiculescu
FOTO: Răzvan Voiculescu

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto în trei volume care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui mergând prin diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi în care bătrânii gătesc ca odinioară.

Imaginile din album imortalizează această lume plină de gusturi și arome în povești de care să se bucure și generațiile care vin.

Primele două volume ale trilogiei sunt intitulate: „Bucătăria Hoinară” și „Bucătăria Hoinară se întoarce”. Cel de-al treilea, „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare“, încheie călătoria gastronomică a României arhaice. 

Razvan Voiculescu este absolvent al Institutului de Arte Plastice din Copenhaga, specializat în graphic design şi fotografie. A urmat o specializare în cadrul Colegiului de Arte Vizuale din New York, iar între 1984 şi 1989 a avut expoziţii personale la Copenhaga, Goteborg şi Paris. În România a publicat o suită impresionantă de albume de fotografie (multe dintre ele dublate de proiecte video şi multimedia). 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite