Cine este medicul care trebuia să-l opereze pe tânărul mort de peritonită. S-a născut în Congo și a fost fan Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul care l-a ținut pe Iulian (25 de ani) internat în Spitalul Mangalia mai multe zile fără să-l opereze nu-și reproșează nimic. Deși este pensionar, continuă să colaboreze cu unitatea medicală. În trecut, a cochetat și cu politica.

Kadisha Muayabo, medic la Spitalul din Mangalia SURSA FOTO: Replica de Constanța
Kadisha Muayabo, medic la Spitalul din Mangalia SURSA FOTO: Replica de Constanța

Kadisha Muayabo, medic chirurg pensionar, este cel care ar fi trebuit să-l opereze pe Iulian. Lucrează în regim part-time la Spitalul din Mangalia unde a ocupat în trecut funcția de șef al Secției de Chirurgie. Medicul este originar din Congo, dar a studiat medicina în România după ce a primit, în 1977, o bursă de studii.

În 1988 s-a întors în țara natală. Între timp se căsătorise cu o română originară din Mangalia. În anul 1993, pe fondul războiului civil izbucnit în Congo, medicul decide să-și ia familia și să fugă în România.

„Începuse războiul civil pentru înlăturarea lui Mobutu. Rebelii din Rwanda şi Uganda se băteau la graniţa cu Congo, au murit atunci mulți oameni. Un prieten al meu, medic pediatru, care studiase tot în România, a fost omorât atunci. Au fugit din Congo, în anii aceia, două milioane de oameni", povestea medicul pentru Ziua de Constanța.

Așa a ajuns în Mangalia unde locuiau părinții soției sale. Apoi a reușit să obțină toate aprobările necesare unui cetățean străin pentru a se putea angaja la spitalul din acest oraș. În anul 1999 a devenit cetățean român.

Pe parcursul carierei sale, Kadisha Muayabo a ocupat postul de șef al Secției de Chirurgie din Spitalul Mangalia. A cochetat și cu politica, fiind un apropiat al Partidului Democrat Liberal (PD-L), în anul 2012 candidând chiar și pentru un post de consilier local pe listele acestei formațiuni politice.

În presa vremii, medicul se declara un înfocat admirator al lui Traian Băsescu.

Medicul susține că atunci a fost momentul când l-a internat în Spitalul din Mangalia pe Iulian Grigore cu intenția ca a doua zi să-l opereze.  Nu o putea face pe loc deoarece pacientul era supraponderal, trebuiau făcute analize și, în plus, în acel moment nu era nici un anestezist în unitatea medicală.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite