Ce spune Ministerul Afacerilor Externe despre căpitanul navei la bordul căreia a fost găsită o tonă de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cala vasului Trudy au fost găsite 1.100 de kg de cocaină Foto: marinetraffic.com
În cala vasului Trudy au fost găsite 1.100 de kg de cocaină Foto: marinetraffic.com

Ambasada României la Paris s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în presa franceză cu privire la reţinerea unui cetăţean român, căpitan al unei nave sub pavilion liberian, în contextul identificării unor substanţe stupefiante la bordul navei.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile franceze, în vederea obţinerii unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi situaţia juridică a persoanei în cauză, precum şi stadiul anchetei, conform unui răspuns trimis cotidianului Adevărul.

„Ca urmare a demersurilor reprezentanţilor ambasadei, autorităţile franceze au confirmat că cetăţeanul român a fost arestat preventiv, ancheta cu privire la acest caz fiind în desfăşurare la nivelul autorităţilor competente în combaterea traficului de droguri.

Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Paris nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident.  

Reprezentanţii Ambasadei României la Paris continuă dialogul cu autorităţile franceze, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile franceze în contextul pandemiei de COVID-19“, conform MAE.

Nouăsprezece membri ai echipajului unui vas, având căpitan român, pe care a fost confiscată la 1 octombrie peste o tonă de cocaină în nordul Franţei au fost inculpaţi, 15 dintre ei fiind întemniţaţi, iar ceilalţi patru plasaţi sub control judiciar, a transmis miercuri AFP.

Provenind din Brazilia şi după o escală în Spania, vasul, sub pavilion liberian, se afla în drum spre portul belgian Anvers, unde urma să descarce transportul său de cretă, potrivit unui comunicat al autorităţilor franceze.

Nava comercială Trudy fusese interceptată ''pe baza unor informaţii'', a indicat marţi pentru AFP o sursă apropiată anchetei. Vasul a fost îndreptat spre portul Dunkerque, în nordul Franţei, şi ulterior inspectat.

Aproximativ 1.127 kg de droguri au fost în total confiscate, a declarat sursa din cadrul poliţiei.

În timpul operaţiunii, cei 20 de membri ai echipajului, de diverse naţionalităţi (printre care ruşi, ucraineni, filipinezi şi etiopieni), inclusiv căpitanul român, au fost reţinuţi şi ulterior plasaţi în arest preventiv.

Nouăsprezece dintre membrii echipajului au fost inculpaţi de un tribunal din Paris pentru ''import de stupefiante în bandă organizată'', ''asociere pentru comiterea unei infracţiuni'' şi ''import şi posesie de mărfuri periculoase pentru sănătatea publică''.

Vă mai recomandăm:

Misterioasa dispariţie a cargoului românesc „Săbăreni“ din portul spaniol Ceuta. Comandant: „M-au întrebat unde e nava. «Nu ştiu», le-am răspuns“

Enigmele cargoului „Turnu Severin“ scufundat în Dardanele. Fiul comandantului: „Cum nu l-am văzut niciodată mort, am sperat într-o minune“

FOTO VIDEO Mărturii din Iad. Ultimul supravieţuitor de pe Independenţa: „Am deschis gura morţilor pentru a-i recunoaşte“

Mărturii cutremurătoare după 20 de ani de la cea mai mare tragedie din Portul Constanţa: „Valurile aruncau marinarii peste dig“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite