Drumul spre vacanță, sub influența substanțelor interzise. Ce au consumat șoferii prinși de polițiști

0
Publicat:

În drumul către mare și nu numai, unii șoferi au ales să ia și ceva la bord. În cadrul unei acțiuni desfășurate de Poliția Capitalei, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, oamenii legii i-au prins conducând atât sub influența alcoolului, cât și al unor droguri de mare risc.

Șoferi, prinși sub influența drogurilor de mare risc FOTO Adevărul
Șoferi, prinși sub influența drogurilor de mare risc FOTO Adevărul

Polițiști Brigăzii Rutiere au acționat, în nopțile de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) și de sâmbătă spre duminică (29-30 aprilie), în mai multe zone intens circulate. Scopul a fost prevenirea accidentelor de circulație, ce au loc pe fondul consumului de alcool și al substanțelor psihoactive.

Pozitiv la DrugTest

Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, a fost prins conducând pe o stradă din Sectorul 6 al Capitalei, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. După ce au procedat la testarea preliminară a conducătorului autovehiculului cu aparatul DrugTest, polițiștii l-au condus la sediul I.N.M.L., în vederea recoltării de mostre biologice.

FOTO Brigada Rutieră
FOTO Brigada Rutieră

În cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări, IN REM, pentru săvârșirea infracțiunii incriminate de art. 336 alin.2 din Codul Penal, potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere București.

Un alt tânăr, în vârstă de 27 de ani, a fost tras pe dreapta, de această dată, în Sectorul 1. În urma testării cu aparatul DrugTest a fost, de asemenea, găsit pozitiv. Și în cazul său a fost deschis dosar penal.

FOTO Brigada Rutieră
FOTO Brigada Rutieră

Printre substanțele cu care șoferii au fost găsiți „pozitiv” la DrugTest se numără: cocaina, benzodiazepina (găsită inclusiv în medicamente precum Xanax și Valium) și amfetamina, un drog foarte puternic sub formă de praf, numit și „speed” și asociat, în special, cu scena muzicii rave și tehno. Este un analog sintetic al cocainei, dar mai accesibil.

FOTO Brigada Rutieră
FOTO Brigada Rutieră

Totalul sancțiunilor aplicate

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale și au constatat 12 infracțiuni după cum urmează:

•6 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive;

•3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului;

•1 pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere;

•1 pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat;

•1 pentru deținere de droguri.

De asemenea, au fost reținute 33 permise de conducere, astfel:

•10 pentru infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice;

•14 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului;

•7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);

•1 pentru depășirea vitezei legale;

•1 pentru nerespectarea semnalelor polițistului rutier.

Totodată, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni, în scopul reducerii numărului de accidente rutiere, produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive și creșterii nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din municipiul București.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite