Termoficare Constanța începe probele la rece. Ce trebuie să facă abonații în această perioadă

0
Publicat:

Instalația de distribuție a agentului termic de la nivelul municipiului Constanța va intra în probe. În acest interval, abonații Termoficare Constanța trebuie să fie atenți la un detaliu.

Abonații Termoficare Constanța trebuie să verifice instalațiile FOTO: Arhiva Adevărul
Abonații Termoficare Constanța trebuie să verifice instalațiile FOTO: Arhiva Adevărul

Termoficare Constanța informează consumatorii racordați la sistemul municipal de termoficare că, începând cu ziua de 3 octombrie a.c., va demara procedura tehnologică de umplere a instalațiilor proprii de încălzire în vederea efectuării probelor la rece.

Rugăm consumatorii noștri: asociații de proprietari, unități de învățământ, societăți comerciale, etc. să își verifice starea instalațiilor propri pentru a preveni eventualele inundații accidentale”, transmite compania.

Încărcarea instalațiilor și probele la rece se vor desfășura progresiv, pe durata cuprinsă între 3 octombrie și data începerii furnizării căldurii în municipiul Constanța.

Mii de abonați, fără apă caldă

Mii de abonați ai Termoficare Constanța (fosta RADET) nu au avut apă caldă mai bine de trei săptămâni, începând cu ziua de 16 august. Mai întâi, compania de distribuție a agentului termic a intrat în revizie, apoi a raportat avarii majore.

Revizia rețelei de distribuție a agentului termic trebuia să se încheie în 31 august. Doar că, lucrurile nu au stat deloc așa, iar mii de abonați ai companiei Termoficare Constanța s-au văzut nevoiți să-și încălzească apa pe aragaz. 

Compania susține că s-a confruntat cu o succesiune de avarii majore apărute pe rețeaua de transport  a agentului termic, după repunerea în funcțiune a pompelor de circulație amplasate în CET Palas.

„Gradul avansat de coroziune al conductelor facilitează apariția avariilor la intrarea sistemului în presiune, motiv pentru care nu putem preciza deocamdată momentul reluării furnizării apei calde și pentru consumatorii alimentați prin magistrala 2”, spuneau oficialii la început de septembrie.  

Societatea Termoficare Constanța SRL a preluat activitatea serviciului public de alimentare centralizată cu energie termică începând cu data de 1 septembrie 2021. Compania furnizează agent termic către 44.198 de utilizatori casnici, 78 de instituții publice și 946 agenți economici.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite