Campionul Iancu Avram a străbătut înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul: „Dumnezeu a înzestrat poporul român cu un ADN puternic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu Avram a ajuns la Istanbul străbătând înot Marea Neagră Sursa Facebook Avram Iancu
Iancu Avram a ajuns la Istanbul străbătând înot Marea Neagră Sursa Facebook Avram Iancu

Iancu Avram, temerarul român care sparge bariere la înotat, a ajuns la destinaţie. El a străbătut înot Marea Neagră de la Sulina la Istanbul.

În ziua de 2 septembrie 2018, Iancu Avram a plecat din Sulina şi a ajuns la Istanbul în seara de 31 octombrie. În total a înotat 680 kilometri în Marea Neagră.

Iată ce a anunţat în urmă cu scurt timp recordmanul Iancu Avram (41 ani, biblioteca din Petroşani), pe pagina sa de Facebook: 

„AM AJUNS LA DESTINAŢIA FINALĂ! 

Sw!m, Sulina - Istanbul, 2 sept - 31 oct 2018

Au fost 60 de zile! 

Au fost parcurşi 680 de kilometri, mai mult decât estimarea iniţială.

La capătul cursei am înotat şi Strâmtoarea Bosfor, în întregime. 

Iancu Avram a înotat în Marea Neagră de la Sulina la Istanbul Sursa Facebook Avram iancu

A fost o cursă cu multe dificultăţi, pe toate planurile. Dacă ar fi să le înşir n-aş mai termina.

Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparaţie cu sacrificiul lui Brâncoveanu şi al fiilor săi.

În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbătorii Centenarul.

Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar şi moartea. Iar România are valori! Pentru că fiinţa ei este milenară!

Mulţumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic.

Mulţumesc echipei de suport! Victoria se datorează lor! Caiaciştii Calin Ene, Lucian Ionescu, Adrian Zapis, Ulise Galu. Şoferilor, Vanea Aniko Emese, Elvir Aslan.

Domnului Ringo Damureanu şi echipei Sindicatului Forţa Legii care au fost de 4 ori alături de mine pe traseu. La Sulina la strat, la Eforie Nord, în Bulgaria şi la final.

Merită menţionaţi şi Alin Vintilă şi Răzvan Capaţînă pentru logistică.

Mulţumiri consulilor din Bulgaria şi Turcia pt excelenta colaborare.

Mulţumiri Poliţiei de Frontieră din România. Mulţumim Pazei de Coastă din Turcia. Super profesionalism.

Mulţumesc lui Kamil Resa Alsaran, unul dintre cei mai buni înotători ai Turciei care m-a asteptat la final.

Vă mulţumesc, vouă, compatrioţi, pentru urmarirea deplasării mele şi pentru energia ce mi-aţi dat-o prin mesajele de încurajare!

Mulţumiri deosebite sponsorilor mei!

Dacă am omis pe cineva, iertare.

Trăiască România!“ 

Salutând înot Cazinoul Sursa Facebook Avram Iancu

Inotatorul Avram Iancu in zona Constantei FOTO Facebook Avram Iancu

Iancu Avram a devenit primul om din lume care a parcurs înot Dunărea, fără să poarte costum de neopren. După 89 zile, românul a ajuns la 16 septembrie la Mila 0 a Dunării, la Sulina, acolo unde Dunărea se varsă în Marea Neagră.

Ca să ajungă la capătul celor 2.860 kilometri, Avram Iancu şi-a depăşit propriile bariere luptându-se până în ultima clipă cu oboseala, efortul crâncen, disconfortul pielii făcute pergament de atâta stat în apă, rănile. 

„Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în faţa unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Povestea trebuie să meargă mai departe”, a declarat Avram Iancu. 

Înotătorul spune că modul lui de a scrie poveşti este aparte: „Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligaţia de a scrie poveşti de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri. Eu nu scriu poveştile cu stiloul ci cu braţele. Braţ după braţ, până la capăt! Înotam şi marea! Nici chiar poveştile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susţinute“, a spus Iancu Avram la începutul aventurii în Marea Neagră. 

Pe aceeaşi temă: 

Aventura lui Avram Iancu, primul om din lume care a parcurs înot Dunărea fără costum de neopren: „A trebuit să înot un fluviu ca să ajung în Deltă“ VIDEO

Înotătorul Iancu Avram s-a întors în ţară ca să voteze la Referendum privind familia. Familia lui a venit la Eforie Nord

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite