Andrei Bănuţă, artistul din Eforie care bate recorduri de audienţă pe YouTube VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Bănuţă Sursa Roton Music
Andrei Bănuţă Sursa Roton Music

Are doar 22 ani, dar este deja un artist cu succes. Andrei Bănuţă, un băiat din Eforie, a ajuns să cânte impulsionat de pasiune şi sprijinit din plin de părinţii săi, amândoi cu talent artistic. Acum, la 7 ani de la pierderea mamei sale, Andrei îşi pune sufletul pe note, iar milioane de oameni îi simt emoţia.

Andrei Bănuţă (22 ani, din Eforie) este artist al casei de discuri Mattman Music, susţinut de Roton Music şi datorează cariera sa familiei şi unui om care a crezut în el, precum părinţii săi: Alexandru Mihai, tatăl solistei Andra, care i-a devenit manager. Acesta l-a descoperit pe Andrei când băiatul a participat, în urmă cu şase ani, la Vocea României. Deşi nu a reuşit să întoarcă niciun scaun, din acel moment viaţa i s-a schimbat radical. 

„Tatăl Andrei a fost un critic foarte mare pentru mine şi foarte important. Când l-am întâlnit, a fost Dumnezeul meu în muzică. M-a învăţat multe chestii şi cel mai de preţ sfat pe care mi l-a dat a fost: «Să ai capul plecat, suficient de plecat cât sabia să nu-l taie, dar nu într-atât de plecat încât să pari prost». A fost un om-cheie în viaţa mea”, mărturiseşte Andrei.

Chiar dacă este un obicei des întâlnit, Andrei a dorit să-şi păstreze numele pe scenă - şi în semn de omagiu pentru familia sa care l-a susţinut în toate. 

„Am avut mare noroc cu familia mea. Sunt printre cazurile de copii în care familia a crezut. Ai mei s-au concentrat mult pe mine, m-au dus la canto, la concursuri. Am fost un copil modest, cu un trai decent. Părinţii mei au făcut sacrificii mari ca să merg peste tot. Interesul meu a fost întotdeauna să nu-i dezamăgesc. Tatăl meu a fost balerin când era foarte tânăr, iar mama cânta extraordinar de frumos, dar nu ştiau asta decât cei foarte apropiaţi. 

Îmi place să cred că mama e mândră de mine. Sper că, acolo unde este acum, ştie că nu a crezut în mine degeaba, că fiul ei este muncitor, devotat şi că ştie să-şi facă treaba. Şi că, dacă nu ştie, învaţă. Am învăţat atât de multe lucruri de la ea, încât, dacă aş putea să fiu măcar trei sferturi din ce a fost ea, ar fi ceva unic”, speră artistul. 

Piesa „Numele tău“, lansată în 2021, este un cântec de dor pentru mama sa. 

Iar anul 2022 a venit cu schimbare de registru. De la balade, Andrei Bănuţă a abordat o temă îndrăzneaţă, lansând piesa „Pe limba ta”, în colaborare cu NOSFE. Eroina este o fată străină, căreia Andrei nu-i înţelegea limba. Melodia a fost compusă într-o tabără de creaţie muzicală organizată în 2021 de Roton, la Valea cu Peşti, alături de Vladon, Florian Rus şi NOSFE. Tot în tabăra de creaţie muzicală de anul trecut, Andrei a compus, împreună cu Serena, „Mon Ami“, care a depăşit 6,6 milioane de vizualizări pe YouTube, iar remixul piesei a ajuns, până în prezent, la 12 milioane de vizualizări. Iar luni, 14 februarie, Andrei a oferit cadou publicului un nou remix al piesei „Pe limba ta“, făcut de Cristi Nitzu & Qodes Remix.

„Mă diferenţiază de ceilalţi artişti sensibilitatea, forma de exprimare şi cântatul. Eu nu ştiu pe nimeni care să cânte cum cânt eu. Cred că este un cumul de energie combinat cu modul de exprimare pe care îl ai. Un singur cuvânt mă diferenţiază de toţi ceilalţi băieţi care cântă: sensibilitatea. De mic, cei care m-au ascultat mi-au spus că transmit foarte multă emoţie prin vocea mea”, spune Andrei. 

Vă mai recomandăm: 

Încă un artist de la Roton & HaHaHa Production a devenit tată. Jean Gavril şi iubita sa din liceu sunt părinţii unei fetiţe VIDEO 

VIDEO De ce vor străinii să înveţe limba română. „Muzica lor dă dependenţă“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite