Ai carte, ai parte. „Raftul Verde”, prima minibibliotecă stradală deschisă la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minibliotecă la Constanţa FOTO Bibiloteca IN Roman
Minibliotecă la Constanţa FOTO Bibiloteca IN Roman

Universitatea Ovidius Constanţa, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman” din Constanţa au inaugurat vineri, 15 iulie 2022, prima minibibliotecă stradală din cadrul proiectului „Raftul verde”.

Minibiblioteca stradală conţine cărţi provenite din donaţii şi este amplasată în faţa intrării în Campusul universitar al Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Proiectul „Raftul verde” este finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa şi presupune donaţii de carte de la comunitate, pentru comunitate, precum şi dezvoltarea unei reţele de minibiblioteci stradale destinate publicului iubitor de carte. El este realizat împreună cu o echipă de voluntari ai Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman”.

Până la finalul lunii octombrie vor fi deschise încă nouă astfel de minibiblioteci, care vor fi amplasate în zone de interes ale municipiului Constanţa. Prin Proiectul „Raftul Verde“ se doreşte încurajarea donaţiilor de carte şi proiectarea unei comunităţi a viitorului bazată pe generozitate, respect faţă de cultură, promovarea valorilor culturale şi instalarea în mijlocul comunităţii a unei platforme solide de educaţie permanentă.

„Prin acest proiect se doreşte încurajarea donaţiilor de carte şi proiectarea unei comunităţi a viitorului bazată pe generozitate, respect faţă de cultură, promovarea valorilor culturale şi instalarea în mijlocul comunităţii a unei platforme solide de educaţie permanentă”, precizează prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii I.N. Roman din Constanţa.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Povestea romanului „Blocada“, cartea interzisă de regimul comunist. Scriitorul Pavel Chihaia, nevoit să fugă în Germania

Cum a ajuns bestseller în România o carte despre un cămătar celebru. „Admiraţie infantilă pentru lumea infracţională”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite