Intervenţie ISU în cazul a zeci de copii cu simptome de toxiinfecţie alimentară: 13 au ajuns la spital

0
Publicat:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău a intervenit, duminică după-amiază, pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de 42 de persoane, dintre care 39 de copii, toţi din Bucureşti, care acuzau stare de rău şi aveau simptome de toxiinfecţie alimentară, în localitatea Măgura, 13 dintre aceştia fiind transportaţi la spital.

foto hol de spital
Intervenţie ISU în cazul a zeci de copii cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, copiii şi adulţii din grup sunt din Bucureşti.

„La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi trei ambulanţe din cadrul SAJ. La sosirea echipajelor s-a constat că toate persoanele erau conştiente şi cooperante, dintre acestea 11 copii şi 3 adulţi au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior au fost preluate şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău 13 persoane (11 copiii şi 2 adulţi), un adult refuzând transportul la spital”, a transmis ISU Buzău.

De asemenea, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) au informat că la UPU-SMURD au fost aduşi 11 copii şi doi adulţi, cu simptome de toxiinfecţie alimentară - vărsături, dureri abdominale şi scaune diareice. Cei 11 copii au vârste între 8 şi 11 ani.

La acest moment, toţi pacienţii sunt stabili hemodinamic, în curs de investigaţii, sub supraveghere medicală”, a mai precizat SJU Buzău.  

Simptome și cauze pentru toxiinfecțiile alimentare

Toxiinfecția alimentară, cunoscută și ca intoxicație alimentară, este cauzată de consumul de alimente sau apă contaminate cu agenți patogeni (bacterii, viruși, paraziți) sau toxine produse de aceștia.

Simptomele pot varia în funcție de tipul de agent patogen și de gravitatea infecției, dar includ simptome gastrointestinale precum greață și vărsături, diaree, dureri abdominale, crampe și balonare, generale precum febră, frisoane, dureri de cap, slăbiciune și oboseală sau deshidratare, simtome care se manifestă prin sete intensă, gură uscată, reducerea urinării și amețeli.

Simptomele pot apărea la câteva ore după consumul alimentelor contaminate sau pot întârzia câteva zile, în funcție de agentul patogen.

În plus, toxiinfecția alimentară poate fi cauzată de diverse bacterii, viruși, paraziți și toxine produse de aceștia. Printre cei mai comuni agenți patogeni se numără bacteriile: Salmonella, E.coli, Campylobacter, Listeria, Staphylococcus aureus, viruși precum Norovirus sau Hepatita A, paraziți precum Giardia lamblia sau Toxoplasma gondii și toxine precum Toxina botulinică sau toxine produse de Staphylococcus aureus.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite