50 de migraţi salvaţi de poliţiştii de frontieră români în Marea Egee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migranţii se aflau în pericol pe Marea Egee                   FOTO Poliţia de Frontieră
Migranţii se aflau în pericol pe Marea Egee                   FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de pe nava MAI 1104, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, au identificat o ambarcaţiune care risca să se scufunde în Marea Egee. Pe ea se aflau 50 de persoane, dintre care 19 copii.

În seara zilei de joi, 5 octombrie, poliţiştii români au salvat 50 de persoane, dintre care 19 copii şi 10 femei, care se aflau pe o ambarcaţiune care risca să se scufunde în Marea Egee.

Echipajul navei MAI 1104 se află în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul operaţiunii „Poseidon 2017”, coordonată de Agenţia Frontex.

Migranţii se aflau pe o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, supraîncărcată, astfel încât cele 50 de persoane aflate în pericol de înec au fost preluate la bordul navei Gărzii de Coastă unde au primit asistenţă, hrană şi apă.

Poliţiştii de frontieră români au predat persoanele salvate autorităţilor elene din Portul Chios pentru continuarea procedurilor specifice în astfel de cazuri.

”De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual şi în cooperare cu echipajele celorlalte nave detaşate de către statele membre în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „POSEIDON 2017”, peste 1.200 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene”, declară reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Pe aceeaşi temă:

Grup de irakieni reţinut pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat

Migranţi descoperiţi la graniţă într-un microbuz cu mobilă. Şoferul a fost arestat, la fel şi însoţitorul său

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite