VIDEO România a cucerit aurul la Campionatul European de tenis de masă de la Cluj. Junioarele au obţinut o victorie memorabilă în finala cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de junioare II a României s-a încoronat la Cluj, joi, 19 iulie, devenind campioană europeană, după ce a trecut în finală de Rusia cu 3-2. Adversarele au condus la un moment dat cu 2-0, dar Elena Zaharia şi Luciana Mirtofan au întors miraculos rezultatul.

Echipa României este formată din Elena Zaharia, Luciana Mitrofan, Irina Rus şi Ioana Sîngeorzan

În primele două meciuri ale finalei, Zaharia a fost învinsă la limită de Arina Slautina (2-3), iar Mirtofan a cedat în faţa lui Elizabet Abraamian (1-3). La 0-2 se părea că rusoaicele au cale liberă spre titlul european, mai ales că mai aveau nevoie doar de o victorie în celelalte trei confruntări. Dar România a reuşit să întoarcă aproape miraculos rezultatul.

Mai întâi, la dublu, Zaharia şi Mirtofan au trecut de Liubov Tentser şi Abraamian fără drept de apel (3-0), iar apoi au câştigat şi următoarele două jocuri. Elena Zaharia a învins-o cu 3-2 pe Elizabet Abraamian, iar Luciana Mirtofana imitat-o în ultimul meci în faţa  Arinei Slautina.

Video: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

La final a fost 3-2 pentru România, asta după ce colegele lor mai mari, junioarele I, au cucerit bronzul învingând  Franţa în finala mică (3-0). Miercuri, 18 iulie, echipa de juniori I a României a reuşit o performanţă similară, iar în această seară înfruntă Germania.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite