VIDEO Ministrul delegat pentru Energie: preţul gazelor va creşte anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazul va fi mai scump de anul acesta, a anunţat ministrul delegat pentru energie FOTO: Florina Pop
Gazul va fi mai scump de anul acesta, a anunţat ministrul delegat pentru energie FOTO: Florina Pop

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat, la Cluj-Napoca, că preţul gazelor se va majora anul acesta. El a precizat că în vară se va stabili exact cuantumul creşterii.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, prezent la Cluj-Napoca la inaugurarea Centrului de Servicii Suport Afaceri al Grupului E.ON - care va ţine contabilitatea celui mai mare furnizor privat de servicii din domeniul energetic din Europa – a susţinut că preţul gazelor va creşte anul acesta.

„Există un calendar semnat cu Fondul Monetar Internaţional, cu Banca Mondială şi cu Comisia Europeană, iar preţul gazelor va fi liberalizat pentru consumatorii casnici până în 2014. Vor urma nişte creşteri, însă nu la nivelul la care vă aşteptaţi dumneavoastră.

Nu pot să vă declar un procent. ANR este cel care calculează. Nu ştiu exact de când şi cu cât, dar vă pot spune că în luna iunie autorităţile naţionale vor stabili aceste detalii”, a precizat Niţă.

El a mai susţinut că Hidroelectrica este încă în insolvenţă şi că investiţia de la Tarniţa-Lăpuşteşti (din judeţul Cluj) este foarte importantă.

„Căutăm un investitor înctrucât statul român nu poate susţine această investiţie de circa 1,4 miliarde de euro. Această hidrocentrală este necesară pentru echilibrarea sistemului energetic românesc“, a mai afirmat ministrul.
 

Contabilitatea pentru gigantul E ON, la Cluj


E.ON România a inaugurat azi la Cluj-Napoca Centrul de Servicii Suport Afaceri al Grupului E.ON - care va ţine contabilitatea tuturor firmelor din grupul german. Centrul va avea 500 de angajaţi până în anul 2015. „S-a ales Cluj-Napoca ca şi loc pentru acest centru deoarece oraşul are o infrastructură specială şi multe universităţi“, afirmă Oana Demian.

Grupul E.ON este prezent în aproape 30 de ţări, cu un volum anual de vânzări de aproximativ 69 de miliarde de euro şi cu aproape 88.000 de angajaţi, E.ON este la ora actuală cel mai mare furnizor privat de servicii din domeniul energetic.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite