VIDEO Cele mai bizare culte din lume. Preot: „Sunt expresia spaimei oamenilor care-şi fabrică singuri dumnezei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/parodie cu monstrul zburător din spaghete   FOTO 1sphere1people.com1sphere1people.com
Imagine/parodie cu monstrul zburător din spaghete   FOTO 1sphere1people.com1sphere1people.com

În lume sunt oameni care cred în jedaism, un cult creat din „Războiul stelelor“, în pastafarianism, adică într-un monstru zburător din spaghete, sau în nuwaubism, potrivit căruia oamenii albi sunt o rasă ucigaşă, iar Jaqueline Kennedy l-ar fi zămislit pe Fiul Satanei pe care Illuminati l-ar fi hrănit şi Nixon l-ar fi crescut. Teologii creştini consideră aceste culte nişte „rătăciri“ care dau şi mai mult expresie temerilor interioare.

„Când nu crezi în Dumnezeu ajungi să crezi în cu totul alte lucruri“, spune preotul Bogdan Ivanov din Cluj, citând un teolog. 

Întrebat de ce simt nevoia oamenii să creadă în culte care susţin că oamenii au fost creaţi de extratereşti – a căror viitoare invazie va distruge Pământul -, că există un monstru zburător din spaghete şi în biserici denumite „Biserica Tuturor Cuvintelor“ sau „Biserica Eutanasierii“, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului susţine că toate acestea sunt „rătăciri“ şi că unii nu mai simt graniţa dintre realitate şi imaginaţie. „Acestea dau şi mai multă expresie spaimei oamenilor. Îşi fabrică Dumnezei“, adaugă preotul clujean.

Despre aceste culte care şochează prin credinţele lor s-au făcut topuri pe Youtube şi materiale scrise. Unele dintre culte sunt foarte conectate la tehnologia anilor în care trăim şi au chiar site-uri şi Facebook.

Cinci dintre cele mai bizare culte în care cred oamenii din lume (sursa Youtube):

1. Nuwaubianism – a fost creat de Dwight York, un american de culoare din New York. Adepţii cultului cred că fiecare om are 7 clone ce trăiesc în diferite locuri ale globului, că femeile existau cu mult dinainte de a apărea bărbaţii, că placenta trebuie îngropată după naşterea copilului pentru ca Satana să nu facă o „clonă“. Potrivit lor, Jacqueline Kennedy l-ar fi născut pe Fiul Satanei pe care Illuminati l-ar fi hrănit şi Nixon l-ar fi crescut. Tot adepţii acestui cult susţin că acum Fiul Satanei s-ar afla în Belgia conectat la un calculator numit „Bestia 3M“.

2. Biserica Tuturor Cuvintelor – doi soţi din SUA au înfiinţat-o inspirându-se dintr-o nuvelă. Cultul este unul neopăgân şi are ritualuri care se inspiră din credinţele în zeii şi zeiţele din antichitatea elenă. Au creat şi o şcoală de magine inspirându-se din cărţile cu Harry Potter.

3. Pastafarianismul – Biserica Monstrului Zburător din Spaghete. Mulţi cred că acest cult e o satiră la adresa religiei în general. Totul a început în State cu o scrisoare trimisă de un american unei şcoli din Kansas şi în care cerea că teoria monstrului zburător din spaghete ar trebui predată în şcoli alături de teoria evoluţiei.

4. Biserica Eutanasierii – a apărut tot în SUA de la un preot din Boston. Acest cult îşi propune să restabilească echilibrul dintre oamneii şi celelalte specii din lume. Unul dintre sloganuri este „Salvează planeta, sinucide-te!“.

5. Biserica Scientologică – scriitorul american de SF-uri Lafayette Ronald Hubbard a înfiinţat acest cult în 1952. Ideea de bază a acestuia este că un extraterestru pe nume Zenu, mare conducător de nave galactice, ar fi adus milioane de ani în urmă milioane de oameni pe Terra.

Pe lângă acestea mai sunt şi alte credinţe potrivit cărora extratereştrii comunică telepatic cu unii oameni şi îi duc pe aceştia într-o altă dimensiune (Poporul Universului/Oamenii Universului) sau Biserica Subgeniului care satirizează teoriile conspiraţiei şi religia şi susţine că Pământul urma să fie distrus printr-o invazie a extratereştilor în 1998. Un alt cult este jedaismul, creat de fanii filmului „Războiul stelelor“. Potrivit lor, „Forţa“ e o realitate care le cere adepţilor să fie cât se poate de atenţi la „latura sa întunecată“.

Mai puteţi citi:

Cum ne tratăm de foamea de putere, cea mai cumplită ispită modernă: „Nu poţi să ai slănină în pod şi porcul în coteţ, în acelaşi timp“  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite