Victor Ponta, despre liberalul Mihai Seplecan, pe Facebook: „Un clovn faţă de care Vanghelie e un intelectual“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO: David Muntean
Victor Ponta FOTO: David Muntean

După ce Înalta Curte a respins plângerea depusă de PNL Cluj împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse de Parchetul ICCJ în cazul premierului, reclamat pentru „abuz în serviciu” deoarece nu a organizat alegeri parţiale la Cluj, Victor Ponta a postat pe Facebook un comentariu în care afirmă că Mihai Seplecan, copreşedintele PNL Cluj, este un „clovn faţă de care Vanghelie e un intelectual”.

Povestea din spatele celor două postări de pe Facebook-ul premierului Victor Ponta şi al co-preşedintelui PNL Cluj Mihai Seplecan a început pe 20 ianuarie 2015. Atunci, Seplecan depunea o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi în care îl acuza pe Ponta de ”abuz în serviciu” deoarece nu a organizat alegeri parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Fostul preşedinte, liberalul Horea Uioreanu, îşi dăduse demisia, acesta fiind judecat în prezent pentru fapte de corupţie. Funcţia a rămas vacantă din 6 octombrie 2014, iar din iunie, anul acesta, în urma votului consilierilor judeţeni (conform prevederilor noii legi a alegerilor locale), instituţia este condusă de Mihai Seplecan.

Pe 3 aprilie, Curtea de Apel Cluj dădea câştig de cauză celor din PNL Cluj, dar pe 6 aprilie Parchetul Înaltei Curţi a hotărât neînceperea urmăririi penale faţă de Victor Ponta. Decizia a fost atacată de PNL Cluj, iar Mihai Seplecan a cerut, atunci, demisia procurorului general Tiberiu Niţu.
Miercuri, 9 septembrie, Seplecan a fost audiat de Înalta Curte, iar joi, 10 septembrie, instanţa supremă a respins plângerea depusă de PNL Cluj.

După ce a primit această veste, premierul a scris pe Facebook că se bucură că judecătorii de la Înalta Curte au arătat, prin decizia lor, că ”politicienii trebuie să-şi rezolve problemele politice fără a se folosi de justiţie”. Apoi, Victor Ponta mai nota că nu va depune un denunţ calomnios deoarece are ”lucruri mai importante de făcut” decât să sancţioneze ”un oarecare lider PNL Cluj (nu îl ştiu personal, dar toţi cunoscuţii mei din Cluj îmi spun că este un clovn faţă de care Vanghelie e un intelectual rasat”.

Postarea premierului Victor Ponta pe Facebook:

”Mă bucur pentru decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - pur şi simplu au arătat încă o dată că politicienii trebuie să-şi rezolve problemele politice fără a se folosi de justiţie!
Sigur că aş putea să depun la rândul meu acum o plângere penală pentru denunţ calomnios, dar am lucruri mai importante de făcut decât să îl sancţionez pe un oarecare lider PNL Cluj (nu îl stiu personal, dar toţi cunoscuţii mei din Cluj îmi spun că este un clovn faţă de care Vanghelie e un intelectual rasat emoticon smile ).
Rămân însă două lecţii pentru PNL (dacă vor să înveţe): 
1. Nu mai încerca să foloseşti justiţia ca să-ţi suplineşti propria impotenţă politică. Mai devreme sau mai târziu asta este o tactică pierzătoare.
2. Atacurile suburbane la adresa procurorilor care au dat soluţia (confirmată azi de judecători) demonstrează încă o dată că PNL "iubeşte" justiţia doar când îi convine. Nu cred că cineva mai are dubii faţă de ipocrizia şi duplicitatea lor!”.

image

Postarea premierului l-a făcut pe liberalul clujean despre care Ponta scrie că e un ”clovn” să reacţioneze.

Postarea lui Mihai Seplecan pe Facebook:

”Hahahaha, un plagiator dovedit şi cu dosar penal se bucură că nu mai trebuie să dea socoteală într-un nou dosar penal. Cum să nu-i înţeleg bucuria?!
Dar, mincinos până la capăt, Victor Ponta vrea să inducă ideea că decizia ÎCCJ îl scoate nevinovat şi din celelalte 3 situaţii aflate pe rol în instanţă pe subiectul abuzului pe care l-a produs luând românilor dreptul de a alege şi de a fi ales. Reamintesc faptul că în motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de ”un exces de putere” din partea Guvernului. Iar la ÎCCJ nu s-a judecat continuarea celorlalte 3 speţe pe această temă, ci oportunitatea deschiderii unui dosar penal.
Aşa că mai uşor cu bucuria infantilă pe Facebook emoticon grin Penibil, Ponta parcă ar fi în curtea din dos a grădiniţei şi se bucură că i-a dat "tovarăşa" dreptate şi că n-a mai făcut "buba" încă într-un dosar penal.
Eu chiar îl invit, bărbăteşte, pe Ponta să depună plângere pentru denunţ calomnios. Măcar aşa vom avea ocazia să ne judecăm pe bune şi în speţa noastră”.

image

Mai puteţi citi:

Procesul intentat de liberalul clujean Mihai Seplecan lui Victor Ponta s-a mutat la Înalta Curte. Liberalul îl acuză pe premier de ”abuz de putere”

Şeful CJ Cluj, Mihai Seplecan, cere demisia lui Tiberiu Niţu pentru abuz. ”În România lui Ponta respectarea Legii a devenit facultativă”

Un consilier clujean l-a învins pe Victor Ponta în instanţă. Curtea de Apel Cluj obligă Guvernului să organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite