Şeful CJ Cluj, Mihai Seplecan, cere demisia lui Tiberiu Niţu pentru abuz. ”În România lui Ponta respectarea Legii a devenit facultativă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Seplecan FOTO: Facebook
Mihai Seplecan FOTO: Facebook

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, acuză Guvernul că nu a respectat legea în organizareala termen de alegeri parţaile locale şi parlamentare. Liberalul susţine că ”în România lui Ponta respectarea legii a devenit facultativă” şi că ”procurorii înregimentaţi politic decid să înfrângă decizii ale instanţelor de judecată, să treacă peste ele şi să se erijeze în judecători”.

După trei decizii ale instanţelor de judecată – Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti – care îl obliga pe premier să organizeze la termen alegeri parţiale şi parlamentare.

”După cum era de aşteptat, în România lui Ponta respectarea Legii a devenit facultativă, iar procurorii înregimentaţi politic decid să înfrângă decizii ale instanţelor de judecată, să treacă peste ele şi să se erijeze în judecători. Deşi există trei decizii a trei instanţe din România: Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că Guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat, procurorii de la Parchetul General, condus de Tiberiu Niţu, au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Viorel Ponta, împotriva căruia, în numele PNL Cluj, am depus, la începutul anului, o plângere penală pentru abuz în serviciu. Reamintesc faptul că în motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de ”un exces de putere” din partea Guvernului. Chiar dacă nici o decizie nu este definitivă, nu procurorii sunt cei chemaţi să judece acest lucru, ei doar trebuie să ţină cont de deciziile judecătorilor, care au confirmat de trei ori, independent, încălcarea legii”, susţine Mihai Seplecan, preşedinte CJ Cluj, co-preşedinte executiv PNL Cluj, într-un comunicat.

Acesta explică şi de ce vorbeşte de un abuz procurorilor Parchetului General condus de către Tiberiu Niţu:

”După respingerea primei plângeri penale, considerând că decizia favorabilă a Curţii de Apel Cluj dovedeşte şi abuzul procurorului de caz, am contestat-o la Parchetul General, în data de 21.05.2015, atenţionând că procurorul de caz nu poate înfrânge o decizie a unui judecător. Din momentul depunerii contestaţiei, procurorul şef de secţie avea 20 zile la dispoziţie să ne răspundă. Fapt ce nu s-a întâmplat. Din moment ce procurorul şef nu a răspuns în termenul legal, conform prevederilor legii, am contestat ordonanţa de clasare direct la judecătorul de cameră preliminară din cadrul ÎCCJ, motiv pentru care am fost citaţi în data de 03.07.2015, pentru termenul din 09.09.2015, ora 9.00. Cu toate acestea, în mod cu totul inexplicabil, procurorul şef de secţie emite o ordonanţă de respingere a plângerii iniţiale, în data de 23.07.2015, în contextul în care ultima zi în care putea să o respingă în termenul legal era data de 11.06.2015.

Din punctul meu de vedere, cu o întârziere de 45 de zile, procurorul pus de către Tiberiu Niţu să scoată castanele din foc pentru premierul urmărit penal Victor Viorel Ponta, produce un abuz în faţa legii. Cred că este momentul ca Tiberiu Niţu să părăsească funcţia în care a fost numit din moment ce ţine să o trateze ca pe o sinecură politică din care trebuie să-şi mulţumească binefăcătorul”.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat pe 3 aprilie în procesul pe care consilierul judeţean Mihai Seplecan l-a intentat premierului Victor Ponta, în calitate de şef al Guvernului şi  a stabilit că pârâtul, adică Victor Ponta şi Guvernul, trebuie să stabilească o dată pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Mai puteţi citi:

Un consilier clujean l-a învins pe Victor Ponta în instanţă. Curtea de Apel Cluj obligă Guvernului să organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite