Ponta neagă că ar fi plecat în Turcia: „Sunt acasă“. Premierul spune că are foarte multă treabă la Guvern, dar nu are nimic trecut pe agenda sa publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta infirmă zvonurile apărute pe surse, potrivit cărora ar fi plecat, din nou, în Turcia. Şeful Executivului anunţa aseară că are foarte multă treabă, vineri, la Guvern, însă în programul său nu apare niciun eveniment public. Premierul era aşteptat ieri să participe la finalizarea celei mai mari galerii subterane realizate în România după 1984, însă nu a fost prezent.

„LILO, cea mai bună prietena a Irinei şi al 5 lea membru al familiei noastre, a văzut la televizor ca sunt fugit în Turcia / că mă operez şi nu mă va vedea mult timp!!! A venit uimită să ma intrebe ce fac? Sunt acasă, mă pregătesc să mă uit la meciurile din seara asta de la Campionatul European de Baschet, şi apoi să mă culc pentru că mâine am treaba multă la Guvern! Vă rog nu mai speriaţi bietul caine!“, a scris, joi seară, Ponta, pe pagina sa de Facebook. Pe agenda publică a premierului nu figurează însă niciun eveniment public pentru ziua de astăzi.

Premierul Victor Ponta a plecat, joi, din nou, în Turcia, pe fondul intensificării zvonurilor că urmează o iminentă schimbare din funcţie cu Gabriel Oprea, au confirmat surse politice pentru HotNews.ro.

Potrivit surselor citate de Hotews.ro, Ponta le-ar fi spus colaboratorilor că pleacă pentru o serie de analize la picior. Ponta nu a anunţat oficial plecarea sa, la fel cum a procedat şi data trecută când s-a operat la genunchi. Informaţia că Ponta a plecat în Turcia a fost publicată în premieră de BN24, care menţioneaza că primul ministru anunţa pe 23 iulie că „este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac înca o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută“.

Joi seară, înainte de alegerile organizaţiei PSD Bucureşti, preşedintele interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat că nu ştie dacă premierul Ponta e plecat sau nu din ţară. „Sincer, nu ştiu. Nu am vorbit cu premierul ieri, nici azi. Nu ne-a zis nimic“

Prima deplasare în Turcia a avut loc pe data de 12 iunie. Atunci, Victor Ponta a plecat din România, fară să anunţe pe nimeni. Initial, a plecat la Baku, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat dupa ceremonie, Ponta a plecat spre Turcia împreuna cu preşedintele turc, Recep Tayyp Erdogan. Zilele urmatoare au aparut informaţii pe surse că premierul se află în Turcia pentru a se opera la genunchi.

Informaţia a fost confirmată pe Facebook, pe 16 iunie, a doua zi dupa operaţie, chiar de Victor Ponta. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că s-a operat în afara Romaniei pentru a avea „linişte şi odihnă". 

Victor Ponta s-a operat în Turcia, la Istanbul, pe 15 iunie. Premierul s-a operat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, cel mai mare centru medical privat din Turcia. Ponta a revenit în ţara pe 8 iulie, iar pe 12 iulie şi-a anunţat retragerea de la sefia PSD.

Pe 15 iunie, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat temporar atribuţiile premierului Victor Ponta, dupa ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a acestuia ca prim ministru interimar. Interimatul lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului a încetat pe 9 iulie, a doua zi dupa revenirea lui Victor Ponta în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite