Toto Cutugno cântă la Cluj într-o zi de 13. Cum s-a născut cea mai faimoasă melodie a artistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul italian Toto Cutugno (72 de ani) revine în România duminică, 13 martie, pentru un concert la Cluj. Spectacolul va începe de la ora 19.00, în Sala Polivalentă, cea mai modernă de acest gen din ţară, într-un eveniment dedicat Zilei Femeii. Concertul său se va numi „Best of“ şi va cuprinde şi hiturile care l-au consacrat: „Insieme: 1992”, „Serenata“, „L’Italiano“.

Biletele costă de la 100 la 350 de lei, în funcţie de locul din sală - 350 lei (categoria VIP), 300 lei (categoria 1), 250 lei (categoria 2), 200 lei (categoria 3), 150 lei (categoria 4), 100 lei (categoria 5). Acestea pot fi cumpărate de la: casa de bilete a Sălii Polivalente, Librăria Librarium a Universităţii, agenţia de bilete a Teatrului Naţional, standul Ticketnet din Cora, standul Ticketevent din Iulius Mall, magazinele Orange, Vodafone, Diverta, Germanos, Inmedio şi din agentiile TUI Travel Center. Bilete se pot cumpăra şi online de pe biletoo.ro, biletmaster.ro, bilet.ro, eventim.ro, myticket.ro. Concertul este organizat de Project Events.

„În ziua de azi e foarte greu să cucereşti o femeie pentru că, de obicei, ele sunt cele care cuceresc bărbaţii. Chiar dacă ne lasă impresia că noi suntem cei care stabilim regulile, ele ne conduc din umbră şi «ne fac să le cucerim». Femeile au o inteligenţă nativă extraordinară şi ştiu sa se descurce în orice situaţie, mult mai bine ca noi. Sunt nişte creaturi magnifice“, declara Cutugno, citat de organizatori.

Potrivit prezentării pe care aceştia i-au făcut-o artistului, Toto Cutugno este compozitor, textier, instrumentist, interpret, autorul a peste 400 de melodii cântate în toată lumea, a înregistrat 18 albume şi a vândut peste 100 de milioane de discuri pe glob. Artistul este singurul cantautor italian care a câştigat marele premiu la Eurovision în 1990.

Artistul a transmis pe 1 martie un mesaj video fanelor din România în care le ura o primăvară frumoasă şi le promitea o petrecere pe cinste la concertul din 13 martie de la Cluj. 

Cum a apărut cel mai cunoscut cântec al artistului

Într-un interviu acordat unei publicaţii italiene, Toto Cutugno poveste cum i-a venit ideea cântecului  „L’Italiano“: era în Canada, la un spectacol, când şi-a dat seama că avea în faţa sa peste 3.000 de oameni cu  „figuri de italieni“. Acasă s-a gândit să scrie o piesă pe care să o dedice tuturor oamenilor, în special italienilor. Piesa a fost scrisă pentru Adriano Celentano, un alt artist italian, prieten cu Cutugno, şi versurile - „…sono un italiano, un italiano vero“ (sunt un italian, un italian adevărat) - erau „…sono Adriano, un italiano vero“. Însă, Celentano a refuzat cântecul deoarece l-a simţit tendenţios.

Toto Cutugno este foarte sensibil atunci când vine vorba despre relaţia pe care o au părinţii cu copii lor, mai spun organizatorii concertului de la Cluj. Aceştia îl citează pe artist: „Să fii părinte este foarte dificil pentru că nu se învaţă de la nimeni. Din păcate, în foarte multe cazuri, părinţii greşesc, iar copiii cresc fără să aibă parte de tot ce au nevoie. De fapt, în zilele noastre, mulţi tineri suferă de singurătate, de foarte multe ori singurul lor prieten este calculatorul, calculator care în acelaşi timp este şi cel mai mare duşman, fiind chiar chiar lucrul care îi conduce pe tineri spre singurătate”.

Mai puteţi citi:

Cartea unei câştigătoare a Premiului Pulitzer, lansată la Cluj. „India e femeia frumoasă care schimbă vieţile celor care ajung să o cunoască“

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite