Top 6 cele mai frumoase cascade din România, ajunse celebre în lume. Cum a reuşit un fotograf să le mediatizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fotograf român a ajuns pe portalul Boredpanda cu fotografiile celor mai frumoase cascade din România. Printre acestea se numără Bigăr, una dintre cele mai mediatizate din lume, dar şi cascade mai puţin cunoscute, precum Beuşniţa, Minişului sau Văioaga.

“Poveste este simplă, îmi plac foarte mult cascadele, îmi place să fac fotografii şi am găsit modalitatea perfectă de a le îmbina”, a postat Florin Avramescu, pe Boredpanda.com, alături de o impresionantă galerie foto cu cele mai frumoase cascade din România.

„Vedetă” a fost cascada Bigăr, din judeţul Caraş-Severin, aflată în apropierea localităţii Anina, care a fost declarată în 2013, de „The World Geography“, drept cea mai frumoasă din lume.

O dată cu artiolul din „Huffington Post”, în care s-a spus despre cascadă că este “un loc magic, desprins parcă din basme”, turismul s-a dezvoltat în zonă. La Cascada Bigăr se poate ajunge pe Drumul naţional 57B Anina - Poneasca - Valea Minişului.

Urmează rezervaţia şi drumul până în dreptul Cascadei Bigăr, înainte de a ajunge în localitatea Bozovici. Izvorul Bigăr este alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peştera cu acelaşi nume din Munţii Aninei. După circa 200 de metri, apa izvorului (bogată în calcar) se varsă în râul Miniş de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poată numele de Cascada Bigăr. Pe lângă Bigăr, în galeria lui Avramescu apar şi cascadele Beuşniţa, Minişului, Ochiul Beiului, Beuşniţa Mică şi Văioaga.

Fotograf român pasionat de cascade 

Florin Avramescu este originar din Oţelu Rosu şi şi-a descoperit pasiunea pentru fotografie în 2008, scrie el pe blogul personal. “Apoi am cumpărat prima mea cameră, un Sony DSC-650, o cameră compactă. A fost foarte greu să fac pozele pe care le-am visat cu această cameră mică. Am început să postez fotografii pe deviantART  şi cu timpul am vrut mai mult de la camera foto şi de la mine”, povesteşte Florin. El a trecut la un DSLR în 2011, cu un Nikon D90. “De atunci şi până acum am făcut multe fotografii de care sunt mândru”, mărturiseşte Florin. 

Citeşte şi:

15 fotografii superbe ale unei românce preluate de celebrul portal Bored Panda. Tânăra şi-a imortalizat aventura vieţii

Street food nu este fast food. O demonstrează 20 de fotografii de la primul festival de mâncare de stradă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite