Surpriză pentru polițiști când au verificat un român venit din Barcelona. „A declarat că a dat 250 de euro pe ele”

0
Publicat:

Un cetățean român de 34 de ani i-a pus pe jar pe polițiștii de la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca. Având suspiciuni cu privire la identitatea persoanei, i-au solicitat să prezinte pe lângă paşaport şi alte documente, moment în care au avut parte de o surpriză.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Un cetăţean român a fost depistat de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca având asupra sa două permise de conducere, unul cu însemnele autorităţilor Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, iar celălalt purtând însemnele autorităţilor germane, ambele documente fiind false. Bărbatul a declarat că a plătit suma de 250 de euro pentru procurarea lor, întrucât pe teritoriul Germaniei i-a fost suspendat dreptul de a conduce. Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, au informat reprezentanții Poliției de Frontieră Cluj.

Ce s-a întâmplat

În cursul zilei de sâmbătă, 11 noiembrie, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind din direcția Barcelona, un bărbat în vârstă de 34 de ani, cetățean român. Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră, având suspiciuni cu privire la identitatea persoanei, i-au solicitat bărbatului să prezinte pe lângă paşaport şi alte documente prevăzute cu fotografie.

image

Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră un permis de conducere cu însemnele Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, document ce conţinea datele sale de identificare şi care, în urma verificărilor specifice, s-a stabilt că nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond specifice unui document autentic, fiind fals.

„Totodată, extinzând verificările asupra persoanei, a fost descoperit un alt permis de conducere, cu însemnele specifice Republicii Federale Germania, având datele de identificare ale persoanei în cauză. Şi acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind de asemenea, fals.

Bărbatul a declarat că i-a fost suspendat dreptul de conducere pe teritoriul Germaniei, fiindu-i reţinut permisul de conducere, iar prin intermediul unui anunţ de pe reţelele de socializare şi-a procurat cele două documente false în schimbul sumei de 250 de euro”, au adăugat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În prezent, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite