Spitalul regional de urgenţă Cluj, pe ultima sută de metri. Cum arată macheta clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au semnat miercuri, 1 noiembrie, un protocol de predare-primire cu cei de la Ministerul Sănătăţii privind terenul pe care se va construi spitalul regional de urgenţă din vestul ţării.

Predarea terenului şi semnarea protocolului între Consiliul Judeţean Cluj şi Ministerul Sănătăţii sunt ultimii paşi din procedura legală.

Potrivit reprezentanţilor CJ Cluj, terenul pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii are o situaţie juridică clară, nu a fost niciunei cereri de revendicare şi nu face obiectul vreunui litigiu.

„Predarea efectivă a terenului consfinţeşte faptul că am finalizat cu succes tot ceea ce ţinea de noi legat de acest proiect atât de important pentru judeţul Cluj. Sper că eforturile noastre vor fi continuate cu succes şi că în cel mai scurt timp vor veni şi banii, astfel încât să se înceapă construcţia efectivă“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Cei de la CJ Cluj (sursa imaginii de mai jos) subliniază, într-un comunicat, că administraţia clujeană a fost prima dintre autorităţile din ţară vizate de construirea unui spital regional care a finalizat întreaga procedură.

Procedura de predare-primire a inclus şi o vizită în teren, pe locul viitorului spital regional de urgenţă din comuna Floreşti, pe strada Avram Iancu, nr. 370-374.

image

Tot astăzi, Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov. „Vor fi demarate consultările cu autorităţile administraţiei publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcţionarea în condiţii optime şi la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcţionale, cât şi al asigurării tuturor utilităţilor“, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Ideea construirii unui spitalul regional de urgenţă din Cluj a fost pusă pe hârtie, de autorităţi, în 2004.

Mai puteţi citi:

Ardealul va avea Spitalul Regional de Urgenţă în cea mai mare comună din România

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite