Sfaturi utile de care trebuie să ţii cont ca să pleci liniştit cu maşina în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii de la platforma online autoeconom.ro, creată în urmă cu doi ca să-i ajute pe şoferi să găsească soluţii rapide şi ieftine, au postat pe blogul lor câteva sfaturi utile despre lucrurile pe care trebuie să le faceţi înainte să plecaţi, fără griji, cu maşina în vacanţă.

Cei şase ardeleni de la autoeconom.ro au gândit un blog unde postează, periodic, diverse sfaturi pentru şoferi, atât unde să găsească cele mai ieftine şi bune service-uri, cât şi cum să aibă grijă de maşina lor pe vreme de caniculă sau lucrurile pe care trebuie să le verifice dacă vor să plece liniştiţi cu maşina în vacanţă. 

Câteva sfaturi pentru o vacanţă liniştită cu maşina, postate pe blogul autoeconom.ro:

Asistenţă pe drumuri

Dacă drumurile tale te poartă spre ţări străine, ar fi bine să te asiguri că ai parte de asistenţă pe tot parcursul drumului. Să verifici că ai la tine toate documentele de care ai nevoie în excursie! Ar fi păcat să plăteşti un serviciu pe care nu îl poţi folosi, doar pentru că ai lăsat documentele acasă. Cu puţin noroc, nu vei avea probleme atunci când eşti plecat, dar fără acoperire internaţională, vei fi nevoit să cheltuieşti o mică avere dacă vrei să fii asistat pe tot parcursul călătoriei tale.

O vizită la service

O idee foarte bună este ca, înainte să pleci în vacanţă, să duci maşina la o verificare ca să te asiguri că nu are nevoie de reparaţii imediate sau de piese care trebuie înlocuite în viitorul apropiat. Desigur, nu există nicio garanţie că neprevăzutul nu poate apărea pe drum.

Selectează doar strictul necesar!

E bine de ştiut că cu cât maşina transportă mai mult, cu atât sunt mai mari costurile de combustibil. E o pierdere să pui în bagaje lucruri pe care le poţi cumpăra la un preţ mic atunci când ajungi la destinaţie. 

Curăţenie înseamnă şi confort

Dacă vei petrece multe ore în maşină, asigură-te că stai în curăţenie – şi păstreaz-o aşa tot timpul vacanţei. Puteţi lua cu voi saci menajeri ca să depozitaţi resturile. Apoi, un odorizant de împrospătare a aerului te poate salva de aerul închis din maşină.

”Pachet” pentru blocaje rutiere

Cum nu ştii niciodată ce se poate întâmpla, e indicat să ai cu tine echipament de urgenţă - cum ar fi o pătură, câteva sticle cu apă şi biscuiţi. Dacă vei ajunge noaptea târziu blocat în trafic, vei putea trece cu bine acele ore fără să-ţi fie rece sau să-ţi fie foame.

Mai puteţi citi:

Cinci sfaturi utile despre cum să-ţi răcoreşti inteligent maşina în arşita verii

Afacere cu Bosch. Cum au reuşit şase tineri români să încheie un parteneriat cu colosul german

Site-ul care te ajută să-ţi repari ieftin maşina. Făcut după model danez 

Cum devine o afacere din România model în Danemarca   

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite