România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă. Proiectul unui ONG intenţionează să schimbe lucrurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul unui ONG îşi propune să promoveze mişcarea în rândul copiilor.
Proiectul unui ONG îşi propune să promoveze mişcarea în rândul copiilor.

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet. Principalele două cauze sunt lipsa de educaţie nutritivă şi lipsa de mişcare. Un ONG a lansat astăzi la Cluj un program care îşi propune să schimbe lucrurile.

Asociaţia 11even continuă şi anul acesta programul “Bucurie în Mişcare” - un proiect de promovare a sportului şi mişcării în comunitate iniţiat încă din anul 2012. De atunci, şi până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de oraşe din România precum şi în Chişinău, Moldova, reunind zeci de mii de participanţi. 

“Bucurie în Mişcare” este un spaţiu care integrează idei de jocuri şi metode simple de a face mişcare, menite să-i ajute pe participanţi să se inspire şi să aleagă mişcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Mergând mai departe, mesajul îndemn de anul acesta este chiar “Alege mişcarea azi”. Acest proiect este pentru toată lumea, indiferent de vârstă, ocupaţie sau nivelul condiţiei fizice, arată reprezentanţii ONG-ului. 

„Bucurie în Mişcare” 2018

Programul de anul acesta se va desfăşura în două etape. 

Concursul online “ Alege mişcarea azi” care reprezintă prima etapă a proiectului, se desfăşură în perioada 1-15 martie 2018 pe canalele Facebook şi Instagram. 

În urma acestei competiţii, se vor decide cele 12 oraşe gazdă ale evenimentelor "Bucurie în Mişcare" 2018. Totodată, toţi participanţii înscrişi în concurs, pot câştiga unul din cele 5 weekend-uri all-inclusive la complexul Phoenicia Holiday Resort Mamaia, sau unul din cele 50 de premii constând în pachete de nutriţie sportivă XS şi Nutrilite. 

A doua etapă se va desfăşura în perioada 5 mai - 10 iunie 2018, timp de 6 weekenduri, în 12 oraşe care vor fi selectate în urma competiţiei online, oraşe care vor găzdui evenimentele “Bucurie în Mişcare” 2018.  

De ce “Bucurie în Mişcare”?

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet. Principalele 2 cauze - lipsa de educaţie nutritivă şi lipsa de mişcare. 

Pe de altă parte, 8 din 10 copii au conturi pe o reţea de socializare, iar 26% deţin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta duce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe reţele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă. 

„Trăim într-o lume în care timpul petrecut şi destinat activităţilor în familie a ajuns să fie foarte redus. Este necesar să devenim mai eficienţi şi mai inovativi cu acţiunile care evidenţiază impactul pe care îl are mişcarea asupra noastră şi a beneficiilor fizice şi psihice ale acesteia. Construim comunităţi mai puternice, mai sănătoase, mai fericite. Comunităţile care participă la sport şi recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure şi oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoşi şi mai fericiţi decât comunităţile în care activitatea fizică nu este o prioritate”, susţin organizatorii.

50.000 de participanţi

Doar la ediţia din 2017 a programului, peste 50.000 de copii, părinţi şi bunici au participat la cele 1.500 de activităţi în aer liber desfăşurate în 16 oraşe cu sprijinul a peste 1000 de voluntari. Intră pe www.bucurieînmişcare.ro şi vezi cum poţi aduce puncte oraşului tău prin mişcare. 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite