Programul Zilei de 1 Decembrie la Cluj-Napoca. În Piaţa Unirii vor concerta Andra şi Cargo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestările de 1 Decembrie încep cu o slujbă la Catedrala Mitropolitană şi cu parada militară. FOTO: Remus Florescu
Manifestările de 1 Decembrie încep cu o slujbă la Catedrala Mitropolitană şi cu parada militară. FOTO: Remus Florescu

Spectacol folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concert Andra si Cargo, foc de artificii – sunt cateva dintre momentele principale ale zilei tuturor romanilor. Evenimentul de anul acesta va aduce o noutate care va completa atmosfera de sărbătoare prin iluminatul arhitectural de pe Catedrala Mitropolitană din Piaţa Avram Iancu şi din Piaţa Unirii.

Manifestările de 1 Decembrie vor începe la ora 9.30, în Piaţa Avram Iancu, cu manifestările tradiţionale: slujba religioasă în Catedrala Mitropolitană, depuneri de coroane şi jerbe de flori, parada militara.

La  9.30 în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca unde va avea loc slujba Te-Deum. 

Slujba religioasă va fi urmată la ora 10:00 de ceremonia militară de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura defilarea efectivelor şi tehnicii, organizată de Divizia 4 Infanterie „Gemina”. 

800 de militari la paradă 

Aproximativ 800 de militari şi specialişti din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 60 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.

Expoziţie „Clujul şi Marea Unire”

În Sala de Sticla a Primăriei Cluj-Napoca va fi deschisa expoziţia de imagini istorice „Clujul si Marea Unire”, organizată în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române Cluj-Napoca, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale Cluj, Biblioteca Centrala Universitara „Lucian Blaga” Cluj-Napoca. Expoziţia va conţine imagini cu documente şi fotografii din presa vremii: Cluj – noiembrie 1918 – decembrie 1918.

Programul evenimentelor de 1 Decembrie:

Piaţa Unirii

ora 15:00 - spectacol folcloric:

Maria Golban Şomlea

Traian Ilea si Valeria Codorean

Ovidiu Purdea Someş

Ansamblul Folcloric „Românaşul”

Ciprian Roman

Ansamblul Folcloric „Mărţişorul"

Aurel Tămaş

Dumitru Fărcaş

Acompaniaza Orchestra „Regal Transilvan”.

ora 19:00 - aprinderea iluminatului festiv

ora 19:05 - concert Andra

Piaţa Avram Iancu

ora 20.00 - spectacol de artificii


Piaţa Unirii

ora 20.10 - concert Cargo


De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din cadrul Târgului de Crăciun va fi gratuită. Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta în 24 noiembrie 2017 şi se va închide în 1 ianuarie 2018.

Primăria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului ”Targul de Craciun”, în urma unei licitatii, Asocierii compusa din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. si S.C. Club Arena S.R.L.. Contractul de concesiune s-a încheiat pentru o perioadă de 5 ani.

Citeşte şi

De ce se declară 85% dintre români patrioţi de 1 Decembrie. Ce legătură există între sărbătorile de iarnă şi sentimentul naţional

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite