Primul elev din Cluj care dă examene la închisoare. Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj este în arest de mai bine de o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Uioreanu  FOTO: evz.ro
Alexandru Uioreanu  FOTO: evz.ro

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, a dat azi teste la patru discipline pentru ca profesorii să-i încheie situaţia şcolară pe primul semestru din anul şcolar 2012-2013. Uioreanu Junior nu avea situaţia încheiată la Engleză, Franceză. Economie şi Tehnologia Informaţiei şi a Comunicării.

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alexandru Uioreanu, este primul şcolar din judeţ căruia i se încheie situaţia şcolară pe un semestru în arest. Avocatul tânărului Uioreanu, Tiberiu Ban, spune că clientul său a fost evaluat la mai multe discipline la care nu avea note ca să îi fie încheiat primul semestru din anul şcolar 2012-2013.

Notare după gratii

Directorul şcolii unde învăţa Uioreanu Junior până să ajungă în arest sub acuzaţia de trafic de droguri, profesorul Marius Loga, spune că legea permite notarea evalurea după gratii.

„Am primit o solicitare de la Tribunal în acest sens. Elevul a trimis o cerere la Tribunal, iar noi am făcut o comisie şi azi (n.r. luni, 28 ianuarie) profesorii din acea comisie au mers la închisoare să-l evalueze. Probleme mari nu au fost pentru că elevul nu avea note la patru discipline din pricina absenţelor numerroase“, explică directorul Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia“ din Cluj-Napoca.

Testarea s-a încheiat în jurul orei 18.00, iar profesorii spun că s-au simţit ciudat. „Este neobişnuit să evaluezi un elev in arest, dar regulamentul şcolar permite aceasta“, a afirmat diriginta lui Alexandru Uioreanu, Mariana Pintilie.

Caz unic în ultimii 30 de ani

Directorul Marius Loga, care are o experienţă de peste 30 de ani în sistemul de învăţământ, spune că nu a mai auzit de o situaţie asemănătoare în judeţul Cluj. „S-a discutat cu fiecare dintre cei patru profesori. Toţi au fost de acord“, adaugă Loga.

Acesta mai spune că dacă ar fi primit o cerere din partea unui elev în arest pe care nu îl chema Alexandru Uioreanu i-ar fi dat curs.
„Este o chestiune pe care legea o permite indiferent de numele pe care îl poartă copilul“, încheie directorul liceului.

Scurt istoric

Alexandru Uioreanu şi încă doi tineri, printre care şi o fată, acuzaţi alături de acesta pentru trafic de droguri, au fost aduşi în faţa Tribunalul Cluj pe data de 20 decembrie cu propunere de arest preventiv. Magistraţii au decis arestarea lui Alexandru Uioreanu pentru 19 zile.

Procurorii spun că Alex Uioreanu a deţinut şi comercializat 130 de grame de haşiş. Alături de Uioreanu junior, procurorii DIICOT au mai reţinut doi fraţi, Ferenc Nagy şi sora acestuia Gyongyke.  Din probele de la dosar rezultă că Nagy Ferenc era distribuitorul principal, de la care se alimenta cu droguri şi Uioreanu Junior.

Acesta şi-a petrecut sărbătorle de iarnă în arestul poliţiei, la fel şi aniversarea de 17 ani.
 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite