Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor explică reacţia Norvegiei la manifestaţiile pro-Bodnariu: „Ar fi cazul să treceţi peste Evul Mediu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Oniţă, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. FOTO: Arhivă personală
Horia Oniţă, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. FOTO: Arhivă personală

Horia Oniţă, preşedintele Consiliul Naţional al Elevilor, a explicat într-o postare pe Facebook reacţia autorităţilor norvegiene la manifestaţiile de susţinere a familiei Bodnariu care au avut loc în acest weekend în România şi în alte ţări. Discuţia cu susţinătorii familiei pe reţeaua socială a scăpat de sub control, când aceştia din urmă au invocat în argumentele lor masonii, sodomiţii şi fundaţiile şoroşişte.

Zeci de mii de români au ieşit, în weekend, în stradă pentru a-şi manifesta solidaritatea cu familia Bodnariu. În replică, autorităţile norvegiene au publicat un răspuns pe siteul Ambasadei Norvegiei din Bucureşti, mesajul fiind semnat de Solveig Horne, Ministrul norvegian al Copiilor şi Egalităţii (Partidul Progresist) şi Elisabeth Aspaker,

Ministrul norvegian al Afacerilor UE şi SEE (Partidul Conservator). 

“Un caz de protecţia copilului referitor la o familie norvegiano-română se află în mijlocul unei escaladante campanii internaţionale împotriva Norvegiei. Retorica asupra cazului include acuzaţii de răpire de copii, programare genetică şi persecuţie religioasă, dar şi acuzaţii conform cărora Serviciile Norvegiene de Protecţia Copilului sunt, cumva, mai presus de lege. Nimic mai departe de adevăr. Asemenea României şi multor altor ţări, Norvegia a inclus Convenţia ONU privind Drepturile Copilului în legislaţia sa naţională, Convenţiei acordându-i-se prioritate prin Actul Drepturilor Omului. Aceasta înseamnă că tuturor copiilor li se acordă drepturi egale, indiferent de sex, cultură, situaţie socio-economică, naţionalitate, religie sau situaţia de rezidenţă. Principiul principal privind “interesul superior al copilului” este consfinţit în Constituţia norvegiană, secţiunea 104. De asemenea, recent am ratificat Convenţia de la Haga din 1996 privind responsabilitatea parentală şi protecţia copilului, care va intra în vigoare la 1 iulie 2016. Conform legilor internaţionale şi legislaţiei naţionale, interesul superior al copilului este întotdeauna preocuparea primordială a serviciilor norvegiene de protecţia copilului. Drepturile, responsabilităţile şi obligaţiile părinţilor sunt, de asemenea, luate în considerare. Legăturile familiale şi continuitatea în creşterea copilului sunt principii foarte importante. Prezumţia principală este: copiii ar trebui să fie crescuţi de părinţii lor.

Aşadar principalul obiectiv al serviciilor de protecţia copilului este de a ajuta copiii şi familiile care au probleme. De fapt, majoritatea cazurilor reprezintă măsuri voluntare de asistenţă pentru copii şi familii acasă, de exemplu sfaturi şi îndrumare privind practicile parentale, grădiniţă, consiliere, suport financiar etc”. 

Ce spune preşedintele Consiliului Elevilor

Horia Oniţă, preşedintele Consiliul Naţional al Elevilor, a încarcat să explice pe Facebook, reacţia Norvegiei: 

“Ce zice Norvegia în limbaj colocvial:

- Ar fi cazul să treceţi peste evul mediu

- Ar fi cazul să nu mai vedeţi copiii drept obiecte în patrimoniul părinţilor

- Ar fi cazul să vă respectaţi propriile legi (continuând raţionamentul: care sunt bune dar nu le aplicaţi - Legea 272/2004)

- La noi încălcarea legii e încălcarea legii, nici măcar o palmă nu se trece cu vederea când pedeapsa corporală e ilicită. 

- Mai încet cu fundamentalismul religios. Nu ne pasă de religiile părinţilor care încalcă legea.

- În principiu, nu ne pasă că scoateţi în stradă biserici (notă proprie: care încearcă să îşi facă capital de imagine şi să îşi promoveze agenda), fundamentalişti religioşi, habotnici, dezinformaţi şi încă câţiva mai normali din punctul asta de vedere care protestează că.... se respectă legea în altă ţară (ca şi cum e vreo competiţie- cine scoate mai mulţi oameni în stradă are drept de interpretare a legii). Părinţii au dreptul de a contesta decizia serviciului de protecţie socială. Să o facă şi să se facă dreptate. 

- Avem mecanisme democratice de apărare a drepturilor copilului şi pentru noi interesul superior al copilului nu e doar o noţiune din lege

- Nu considerăm că deţinem adevărul absolut, precum fac ai voştri, şi suntem conştienţi de faptul că sistemul nostru nu este perfect”

Masoni, ateişti, sodomiţi

Tânărul a încercat să explice unor membri ai comunităţii evanghelice poziţia sa. “O prostie de explicatie...! Adica statul Norvegian are dreptate, ii da un singur copil inapoi ca pe ala nu il bate nimeni, pe ceilalti aveau ei boala! :)) Ori ii dai pe toti ori nici unul, nu exista mizeria pe care a facut-o Bavernet. Daca in urma anchetei reiesea ca nu sunt apti sa creasca acei copii nu ii dadeau pe nici unii, daca erau in stare sa ii creasca ii dadeau pe toti! O tampenie!”, a susţinut un comentator, Adrian Popa. 

O altă comentatoare afirma că familei Bodnariu i-a fost „le-a fost frică să ceară ajutor , în Norvegia orice împotrivire se pedepseşte cu închisoarea . Cei care au făcut cazul public au fost dintre prietenii acestei familii , caz care în urma altor abuzuri ale statului de acest fel , aluat amploare media .”

La un momendat în dicuţie a intervenit Butnariu Ionel HORIA, invocând argumente halucinante: “du-te şi te spovedeste la mămuca voastra ateista, Alina Mungiu Pippidi. 1.Esti înca un copil naravas de-abea iesit din găoacea vietii. 2. Repet, copiii sunt ai Lui DUMNEZEU şi ai FAMILIEI. 3.Daca Familia dispare, dispare şi statul. 4.BARNEVERNET este sufocat de : masoni, ateisti, sodomiti, traficanti de carne vie. 5.Comisia parlamentara din Parlamentul României, toti membri au ajuns la concluzia finala, ca la Barnevernet se fac lucruri abominabile, este un lagar terorist, care trebuie desfiintat urgent! 4.Horia np.buna! Linisteste-te pt ca sa fii apt pt Scoala!”. 

Acelaşi comentator a afirmat: „Copiii sunt proprietatea Lui DUMNEZEU, a parintilor si nu a statului. 5.Cu gandirea asta de soroşist-sodomit-ateist si infatuat, Horia vei ajunge direct la cloaca mizerabila a societatii. 6. ROMÂNIA are nevoie disperata de DUMNEZEU, de Crestini, BIBLIE, de copii doar în sanul Familiei langa mami si tati si de Familia Traditionala, formata doar din: barbat, femeie si copii!”

Citeşte şi

Peste 2.000 de clujeni au ieşit în stradă pentru familia Bodnariu

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri